Sveštenik širi vjeru među mladima di-džej nastupima po svijetu (VIDEO)

GS
Foto: Tanjug/ AP

Portugalski katolički sveštenik Giljerme Peišoto, koji je prije godinu dana postao poznat po di-džej nastupu pred oko milion i po vjernika okupljenih na završnoj papinoj misi za Svjetske dane mladih, danas ima 900.000 pratilaca na Instagramu i veoma posećene koncerte, sa kojih elektronskom muzikom želi da prenese hrišćanske poruke.

Muzika omogućava da se istaknu "radost Jevanđelja, poruke nade i vjere, ali i tolerancije, harmonije i mira", kaže 50-godišnji "otac Giljerme", kako pratioci zovu zvijezdu portugalske elektronske muzičke scene, piše Figaro.

On dodaje da je njegov sveštenički poziv još više izražen kroz elektronsku muziku. Di-džej Giljerme, koji na nastupima uvijek nosi sveštenički bijeli okovratnik, želi da širi vjeru među mladima i da stupi u kontakt s publikom koja ne ide u crkvu.

Nedjeljom je u svojoj parohiji u Laundošu, na severu Portugala, a kao di-džej nastupe ima po cijelom svijetu. Početkom jula nastupao je u portugalskom univerzitetskom gradu Koimbri pred više stotina mladih koji su igrali uz njegove miksove tehno muzike i dijelova obraćanja nekadašnjeg poglavara Rimokatoličke crkve Jovana Pavla II i sadašnjeg pape Franje.

Ideja da postane di-džej Giljermu se javila poslije boravka sa portugalskim vojnicima u Avganistanu, gdje je bio vojni kapelan, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana