Svemirski brod ili novi londonski aerodrom?

Agencije
Svemirski brod ili novi londonski aerodrom?

Možda izgleda kao futuristički svemirski brod, ali ovo što vidite na slici je zapravo plan za mogući izgled novog aerodroma u Londonu.

London Britannia Airport Airport bi prema dizajnu Gensler firme trebalo da ima četiri plutajuće piste, a kasnije bi mogle biti dodavane i nove.

Ovaj aerodrom bi mogao da se pomjera i tako izbjegne odlaganja letova zbog vetrova. Takođe, pritužbe na buku bile bi smanjene na minimum, budući da bi trebalo da se nalazi na Temzinom estuaru.

"Pošto je ovo plutajući aerodrom, mogao bi biti smješten na optimalne lokacije u zavisnosti od seoba ptica, putanja leta i drugih faktora. Projekat nudi veliku fleksibilnost", rekao je Jan Malkhi, direktor projekta iz Genslera.

Inače, u Londonu se i dalje vodi politička debata da li treba samo dodati nove piste na aerodrom Hitrou, ili napraviti novi.

Kada bi ovaj projekat bio prihvaćen, Hitrou bi bio zatvoren i pretvoren u "eko gar i najveći ekspanzionistički urbani projekat u Evropi" u kom bi moglo da živi i više od 300.000 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana