Smršao 20 kilograma, pa skokom iz aviona pozvao mještane na „Seljački parti“

GS
Foto: Gradski onlajn

MOKRIN - Tradicionalna manifestacija "Seljački parti" održana je na Vašarištu u Mokrinu.

Manifestacija koja neguje tradicionalne običaje ovog kraja i seoske igre ove godine sabrala je mnogobrojne goste, a njen organizator Nenad Čavić ove godine napravio je originalnu pozivnicu za manifestaciju, iskočivši iz aviona iznad Mokrina i prizemljivši se padobranom na mjesto gdje je održan "Seljački parti”.

Za ovu priliku morao je da smrša dvadesetak kilograma, a izabrao je da mu prvi padobranski tandem skok bude upravo nad Mokrinom. Vjerovatno je postao i prvi padobranac na svijetu koji je izveo skok u banatskoj narodnoj nošnji.

Manifestacija je, kao i prethodnih godina, imala zabavni sadržaj i za mlade i za stare. Počela je u rano popodne, nadmetanjem ekipa u kuvanju riblje čorbe, piše Telegraf.rs.

Bilo je takmičenja u krunjenju kukuruza, pravljenju bunara od okrunjenin čokanja, nošenju džakova sa žitom, guranju traktorske gume, bacanju cigle starog formata u dalj i trakarenju.

Timska igra čičkaroše je finale dana gdje muškarci s povezom na očima nose žene na krkače, a one ih na uvo navode kojim putem da trče i budu najbolji u toj trci.

Ova manifestacija, kao i prethodne godine, organizovana je zahvaljujući entuzijazmu Nenada Čavića i njegovih Mokrinčana, bez pomoći lokalne samouprave.

A da ne protekne sve glatko potrudio se i jedan od "učesnika" koji je "pozajmio" veliki kotlić.

Učesnici su pozvani da danas u 17 sati učestvuju u sakupljanju smeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana