Sinatra bio bolji diler nego pjevač

Agencije
Sinatra bio bolji diler nego pjevač

Sijudad Meksiko - Frenk Sinatra bio je bolji kao diler kokaina nego kao pjevač, rekao je sin ozloglašenog vođe narko-kartela Pabla Eskobara, Sebastijan Marokin.

Prema njegovim riječima, Sinatra, o čijoj se povezanosti s mafijom dosta pisalo, bio je jedan od poslovnih partnera njegovog oca u Majamiju.

- Ne možete da zamislite koliko je pjevača započelo karijeru zahvaljujući sponzorstvu trgovaca drogom. Nema priznanica, samo riječi. Znam to zato što sam bio veoma blizak s ocem i zato što su on i njegovi partneri razgovarali o tome - rekao je Marokin.

Glumac Rodžer Mur, koji je igrao u filmovima o Džejmsu Bondu, izjavio je prošle godine da su tvrdnje o Sinatrinoj povezanosti s mafijom pretjerivanja i istakao da je riječ o glasinama zasnovanim na fotografijama nepoznatih posjetilaca koji su se s njim slikali u njegovoj garderobi.

S druge strane, u novoj biografiji Vudija Alena, objavljenoj prošle sedmice u SAD, piše da je Sinatra tražio od mafije da ubije reditelja u znak osvete zbog toga što je prevario njegovu bivšu suprugu Miju Farou.

Marokin (38) jedno je od dvoje Eksobarove djece. Otac je poginuo u pucnjavi na krovu zgrade u Medeljinu 1993. pošto je putem telefona pozvao sina, što je omogućilo vlastima da ga nađu. Sebastijan, koji je tada imao 17 godina, pobjegao je s majkom i sestrom u Mozambik, a zatim emigrirao u Argentinu, gdje i danas žive.

Eskobarov brat Robert otkrio je 2009. u knjizi o narko-mafijašu da su jednom večerali sa Sinatrom na odmoru u Las Vegasu, u hotelu "Ceasars Palace" i da su poslije toga helikopterom razgledali grad.

U knjizi pod naslovom "Računovođina priča" on tvrdi da je Amerikanac koji ih je upoznao rekao Sinatri da su Eskobarovi građevinci. Sastanak je održan prije nego što je Pablo, koji je na vrhuncu karijere obezbjeđivao 80 odsto kokaina krijumčarenog u SAD, stekao ime.

- Za nas je to bila čast. Kada sam ga upoznao, naježio sam se od uzbuđenja, ali morao sam da sačuvam hladnokrvnost - navodi Roberto u knjizi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana