Rusija kupuje 1.200 vozila za reanimaciju

Srna
Rusija kupuje 1.200 vozila za reanimaciju

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin saopštio je danas da su ruske vlasti izdvojile 5,2 milijardi rubalja za kupovinu 1.200 vozila za reanimaciju.

 “Već je donesena odluka da se državnim sredstvima kupi 1.200 vozila za reanimaciju za regionalne medicinske ustanove. Sredstva su već izdvojena i to iznos od 5,2 milijarde rubalja. Tehnika, koja je toliko potrebna zaposlenima u zdravstvenom sistemu mora da stigne do regiona što prije”, rekao je Putin.

Na sastanku posvećenom situaciji u sektoru automobilske industrije u vrijeme krize izazvane virusom korona, Putin je istakao da je neophodno, uz maksimalno poštovanje preventivnih sanitarnih mjera u uslovima pandemije virusa korona, osigurati rad automobilske industrije i očuvati radna mjesta.

“Od izuzetnog značaja je da se, uz poštovanje sanitarnih mera, osigura stabilan rad automobilske industrije, da se pruži podrška proizvođačima, i prije svega podržati potražnju kako bi se očuvala radna mjesta i prihodi građana i sačuvali kvalifikovani stručnjaci”, pojasnio je ruski predsjednik.

On je naveo da prijedlozi za podršku ovom sektoru već postoje i biće predstavljeni danas, nakon što uzme u obzir i ideje i prijedloge učesnika sastanka, prenosi “Sputnjik”.

Prema njegovom mišljenju, automobilska industrija, kao i građevinarstvo, treba da bude jedna od glavnih grana na kojoj će se bazirati obnova ruske privrede.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana