Rusi na internetu prodaju burgere i sosove iz Mekdonaldsa - cijene i do 400 evra

b92
Foto: printskrin

Rusi preko interneta prodaju jela i dodatke iz lanca hrane Mekdonalds nakon što je kompanija najavila da napušta Rusiju.

Na jednoj ruskoj stranici za onlajn prodaju mogu se pronaći brojni proizvodi iz Mekdonaldsa - od čitavog menija pa sve do sosova, a čak i šećera.

"Prodajem rijetku ambalažu doručka iz Mekdonaldsa. Nevjerovatna ambalaža rolade zagrejaće vas uspomenama na davne dane", napisao je jedan oglašivač u oglasu, a cijena ambalaže je oko 5.000 rubalja, što otprilike iznosi malo više od 38 evra.

Originalni Mekdonalds hamburger. Kupljen u 12:45, račun uključen. Večeras ću ga pojesti, požuri", napisao je jedan Rus uz fotografiju hamburgera koji pokušava da proda po ceni od 230 evra.

Inače, na društvenim mrežama su se proširili snimci na kojima se vide kolone automobila koje su navodno nastale kad se proširila vijest da Mekdonalds zatvara restorane u Rusiji.

Kompanija je juče objavila da privremeno zatvara svih 847 restorana u Rusiji kao odgovor na ruski napad na Ukrajinu.

Izvršni direktor Kris Kempczinski rekao je da će lanac pauzirati poslovanje u Rusiji, ali da će nastaviti da plaća svoje ruske radnike, a neprofitna organizacija Ronald MekDonald House Čarities nastaviće s radom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana