Roling Stoun sa Mensonom: Posljednja ispovijest psihopate

Daily Mail
Roling Stoun sa Mensonom: Posljednja ispovijest psihopate

Čarls Menson ni poslije godina provedenih u zatvoru ne gubi sposobnost da šokira javnost.

U novom intervjuu on otkriva istoriju svoje biseksualnosti, planove da se vjenča sa 25-godišnjom "sljedbenicom", životu u zatvoru i naravno, svojoj nevinosti.

Intervju pod nazivom "Posljednja ispovijest psihopate" koji je dao za Rolling Stone, opisuje kako ovaj osuđenik živi u "zaštićenom djelu" kalifornijskog Korkoran državnog zatvora sa još 15 robijaša sličnog profila.

Magazin, koji često šokira javnost neobičnim izborom tema i koji je na naslovnoj strani nedavno imao "bostonskog bombaša" Džohara Carnajeva, opisuje Mensona kao "lice zla koje je superstar i na drugom mjestu poslije Hitlera".

Najupadljiviji dio intervjua je taj da će se Menson vjenčati sa 25-godišnjom "sljedbenicom" Star.

Ona se preselila u blizinu zatvora kada je imala samo 19 godina, kako bi bila bliže svom idolu.

Nedavno je čak urezala znak "H" na čelu, što je znak koji su godinama pravili sljedbenici ovog monstruma. Menson na tom mjestu ima simbol kukastog krsta.

Ovaj par je čak napravio i seriju fotografija u zatvoru u kom će ubica vjerovatno provesti ostatak života.

"Ljudi misle da sam luda, ali oni ne znaju. Ovo je prava stvar za mene. Ovo je ono zbog čega sam rođena", rekla je Star u izjavi za Rolling Stone.

Ipak, njena sličnost sa Suzan Etkins, nekadašnjom članicom "Mensonove porodice" mnoge je zaprepastila.

Star to negira i kaže da je sasvim drugačija od žene, poznate i kao Seksi Sejdi, zbog Mensonove opsjednutosti Bitlsima.

Ona je takođe osuđena na doživotnu robiju zbog saučesništva u Mensonovim ubistvima. Umrla je u zatvoru 2009.

Star, koja ima nekoliko sajtova za prikupljanje potpisa za Mensonovo oslobađanje, kaže da je znala da će postati njegova žena.

"Čarli i ja ćemo se vjenčati. Kad će se to desiti, ne znamo, ali ja to vrlo ozbiljno shvatam. Čarli je moj muž. On mi je rekao da vam ovo kažem, ali još nikom o tome nismo pričali", rekla je ona.

Ipak, Menson je sa novinarom razgovarao drugačije.

"Oh, to? To je gomila gluposti. Mi samo glumimo sve ovo radi javnosti", rekao je on.

Star, umjetnica, rođena u Sent Luisu, provela je zaključana u sobi srednjoškolsko doba, zato što su je duboko religiozni roditelji kažnjavali zbog toga što ne ide na crkvene službe i uzima droge.

Tada je odlučila da kontaktira Mensona.

Kada je imala 19 godina, uzela je 2.000 dolara koje je uštedjela radeći u kuhinji staračkog doma i preselila se u Kaliforniju.

Sada posjećuje svog idola svake subote i nedjelje i s njim provodi po pet sati.

Ona tvrdi da se on dopada njenim roditeljima i da su ga pozvali da ostane s njima, ako ikad izađe iz zatvora.

Ukoliko se ovaj par zaista vjenča, to će biti treći Mensonov brak. On ima dvije bivše supruge i barem troje djece.

Vjenčao se sa Rozalijom Vilis 1954. ali su se razveli 1957. kada je robijao zbog krađe automobila.

Poslije toga, venčao se sa prostitutkom Kendi Stivens, ali su se razveli kada je ponovo zatvoren.

U intervjuu on otkriva i svoje biseksualne sklonosti.

"Seks je za mene kao odlazak u toalet. Bilo da sam sa ženom ili ne, to nije bitno", rekao je on.

Lice ovog čovjeka urezano je u sjećanje cijelog svijeta četiri decenije pošto je svojim sljedbenicima "Porodici" naredio da ubiju glumicu Šeron Tejt, suprugu Romana Polanskog i njena tri prijatelja u kući na Beverli Hilsu.

Tejt je tada bila u devetom mjesecu trudnoće.

Stiven Parent bio je peta nesrećna žrtva te noći. Došao je na imanje, kako bi proverio da li kućepazitelj Vilijam Gerston želi da kupi njegov radio i ostao na čaši piva u gostinskoj kući.

Slijedeće noći "Porodica" je iskasapila Lenoa i Rozmari La Bjanku u njihovoj kući u Los Anđelesu.

Nasilje je bilo toliko bezumno i brutalno, a motiv tako neshvatljiv, da je Menson i njegov hipi kult ostao upamćen za sva vremena.

Ipak, on i danas negira svoju krivicu u tom slučaju.

Prema teoriji Vinsenta Bugliosija, tužioca koji je vodio optužnicu za ubistvo osam osoba protiv Mensona, on je ubjedio svoje sljedbenike da otpočnu rat "bijele i crne rase", poslije kog će ga "crnci moliti da bude njihov vođa, jer oni ne mogu sami da opstanu".

Bugliosi je tvrdio da je taj rat Menson nazivao "Helter Skelter", prema pjesmi albuma Beatlesa, poznatog kao White Album.

Ubica je bio opsjednut riječima pjesama sa tog albuma, a " Helter Skelter " doživeo je kao bojni poklič, signal da je došlo vreme za borbu rasa i ubijanje svih izvan "Porodice":

Nakon što je Menson osuđen, Bugliosi je napisao opširni roman pod nazivom pomenute pjesme, prodat u više od sedam miliona primjeraka, što ga je kasnije učinilo multimilionerom.

On se trenutno bori sa kancerom i povremeno daje izjave za medije o svojoj ulozi u suđenju Mensonu.

Jedan od najpoznatijih osuđenika svih vremena, kažnjen je doživotnim zatvorom 1977. sa mogućnošću puštanja na uslovnu slobodu.

Menson može da zahtjeva puštanje tek za 15 godina, kada bi trebalo da ima 92 godine.

Kada mu je zahtjev odbijen 2007. komisija je odlučila da je on "i dalje prijetnja drugim ljudima i da može naškoditi svima s kojima dođe u kontakt".

Osim toga, on je daleko od "primernog" zatvorenika. Tokom svih godina provedenih iza rešetaka, počinio je 108 prestupa, uključujući i pravljenje oružja.

Sklon neobičnim i maničnim ispadima u "pauzama" od svojih opravdanja, Menson viče: "Ja sam izgnanik, ja sam gangster, ja sam pobunjenik, ja sam desperado, ja ne ispaljujem metke upozorenja".

O tome kako javnost gleda na njegova ubistva iz 1969. ima filozofski stav.

"Helter Skelter nije bila laž. To je samo bila Bugliosijeva perspektiva. Svi stvari nazivaju onako kako žele da ih pamte. Naravno, to se dešavalo. Ipak, to je bio samo dijelić priče".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana