Reporter oduševio javnost: O dešavanjima u Ukrajini izvještavao na šest jezika

GS
Foto: Kliks

Reporter novinske agencije Associated Press Philip Crowther podijelio je s javnošću video koji opisuje sve "poteškoće" televizijskog izvještavanja iz Ukrajine, a ujedno je pratioce na društvenim mrežama oduševio svojim poznavanjem jezika.

 Pored brojnih informacija koje novinari u Ukrajini dobijaju na dnevnom nivou, te njihove provjere, TV reporteri se ujedno moraju svakodnevno pripremati i za uključivanje u emisije ili dnevnike u brojnim zapadnim zemljama.

Iako je Philip jedan od mnogih reportera koji se trenutno nalaze u Kijevu ili drugim ukrajinskim gradovima, video koji je podijelio na zvaničnom Twitter nalogu oduševio je javnost prije svega zbog činjenice da je tokom javljanja iz Kijeva izvještavao na šest jezika.Naime, u nekoliko javljanja tokom boravka u Kijevu je izvještavao na engleskom, luksemburškom, španskom, portugalskom, francuskom i njemačkom.Tokom izvještavanja reporter je "mijenjao" brojne novinarske kuće te je u skladu s tim "mijenjao" i jezike.

Tokom izvještavanja iz Kijeva  se javljao u program RTL-a, Dojče Vele, Glasa Amerike, , a uključivao se i u program austrijske Servus TV.Njegova snalažljivost, ali prije svega poznavanje šest jezika, oduševili su i njegove pratitelje koji su mu na Twitteru ostavili brojne komentare."Govorim četiri od ovih šest jezika, ali ni blizu ovog nivoa i samo uz pomoć nekoliko čaša vina. Kapa dole", samo je jedan od 14 hiljada komentara koliko se trenutno nalazi ispod ove objave, prenosi Kliks.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana