Putinov "kum" Oliver Stoun: "Histerija zapadnih medija..."

GS
Foto: Agencije

Američki reditelj Oliver Stoun na Instagramu je prije nekoliko dana napisao da "treba sagledati širi kontekst ruske invazije na Ukrajinu".

"Usred histerije zapadnih medija, optuživanja Putina za krvava ubistva i izostavljanja ključnih činjenica kada nisu zgodne, najvažnije je razumeti čitav spektar onoga što se događa i, iznad svega, jasno razmišljati", napisao je Stoun pa naveo neke, po njemu, "korisne analize".

 

Između ostalih naveo je viđenje australijskog diplomate koji je radio u njihovoj ambasadi u Moskvi, zatim tekstove Understanding Putin’s Narrative"", kao i "12 Thoughts on Ukraine ". Ispod Stounove objave ređaju se pozitivni komentari, u kojima ga pratioci hvale i zahvaljuju mu se na podršci, mogi od njih na ruskom jeziku.

Stoun je poznat po svojim proruskim stavovima i naklonosti ka Putinu, a krajem 2020. godine objavio je da je primio rusku vakcinu protiv koronavirusa. Ranijih godina nije krio ni da Putina smatra "svjetskim mirotvorcem".

U periodu od čak dvi godine snimao je i seriju intervjua s Putinom. Nakon toga su ga mnogi ismjevali zbog izjava o ruskom predsjedniku, poput one da je "Putin prošao kroz mnogo toga, da je bio vređan i zlostavljan u medijima". Naglašavao je i da je Putin "vrlo zaposlen" i da "ima 12-satni radni dan".

Režiser je čak pitao ruskog predsjednika Vladimira Putina da bude kum njegovoj ćerki, kako je navedeno u transkriptu njihovog intervjua koji je objavljen na sajtu Kremlja, 2019. godine.

Stoun je to predložio nakon što je Putin rekao da se u pravoslavnoj tradiciji ne može odbiti kumstvo. Odgovarajući na režiserovu molbu, Putin je upitao da li njegova ćerka želi da pređe u pravoslavlje, na šta mu je Stoun uzvratio: "Nema problema, uradiće sve što je potrebno".

Putin više nije komentarisao, što su lokalni posmatrači shvatili kao da je predsjednik prihvatio. Kremlj rijetko komentariše Putinov privatni život i nije bilo nikakve zvanične potvrde da li je zaista i prihvatio kumstvo, prenosi b92.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana