Prva dama Francuske izlazi iz sjene

Priredio: Boris Đurić
Prva dama Francuske izlazi iz sjene

Pariz - Nakon više od dvije godine povlačenja iz javnosti dugogodišnja partnerka francuskog predsjednika Fransoa Olanda glumica Žuli Gajet pojavila se ove sedmice na naslovnim stranama dva velika francuska magazina.

Gajetova je pomno štitila svoju privatnost nakon što je u januaru 2014. otkrivena njena afera sa francuskim predsjednikom dok je Oland još živio sa drugom ženom.

Gajet i Oland se još nisu pojavili zajedno u javnosti.

- Žuli Gajet će odigrati svoju ulogu. Ona je slobodna i posvećena predsjedniku - stoji na naslovnici francuskog nedjeljnika "Pari mač".

Predsjednik i glumica nikada nisu javno potvrdili ili opovrgli svoju vezu i prilično su pazili da se ne pojave zajedno. Ipak, u intervjuu za "Pari mač" Žuli je otkrila detalje svoje veze sa predsjednikom. Oni svaki dan razgovaraju putem telefona četiri puta i vole da šetaju noću na ostrvu Sen Lui, smještenom na Seni. Glumica je otkrila i da vole da igraju tarot kada su sami.

Takođe, zajedno su proveli odmor na porodičnom imanju Gajetove u gradiću Ger. Magazin, koji je objavio veliku fotografiju glumice i producenta, navodi da su iz povjerljivih izvora dobili informacije da Gajetova želi da preuzme svoju "zvaničnu" ulogu pored Olanda.

Ona je takođe dala intervju za magazin "Parizijen" u kojem je rekla da bi promovisala svoju novu kampanju protiv seksizma.

Mnogi politički posmatrači misle da njeno otvaranje prema medijima pokazuje da je spremna da preuzme ulogu prve dame zbog Olanda, koji se suočava sa lošim rejtingom uoči početka njegove kampanje za izbore sljedeće godine.

Javno predstavljanje veze pomoći će predsjedniku da se bolje suoči sa konkurentima iz sopstvene stranke, ali i da ponovo osvoji javno mnjenje.

Aferu Oland - Gajet otkrio je magazin "Klozer", koji je objavio sliku predsjednika sa kacigom na glavi kako dolazi skuterom na sastanak sa ljubavnicom. U to vrijeme još je živio sa svojom dugogodišnjom partnerkom, francuskom novinarkom Valeri Trirveler. Oland ima četvoro djece sa bivšim predsjedničkim kandidatom i trenutnim ministrom za okolinu Segolen Rojal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana