Princ Hari: Marihuana mi je pomogla da se nosim s traumama

GS
Princ Hari: Marihuana mi je pomogla da se nosim s traumama

Britanski princ Hari, vojvoda od Saseksa, rekao je da mu je upotreba nekih droga “zaista psihički" pomogla, a stručnjak za traume dijagnostikovao mu je poremećaj pažnje (ADD).

U kontroverznim memoarima „Spare” Hari je priznao da je redovno uzimao drogu i opisao kako je pušio marihuanu dok je živjeo u Notingem Kotidžu, na prostoru Kensingtonske palate, prenosi N1.

On je u intervjuu sa dr Gaborom Mateom, autorom knjige „Mit o normalnom: Trauma, bolest i izlječenje u toksičnoj kulturi”, govorio o upotrebi kokaina, marihuane i alkohola.

Hari je rekao: „(Kokain) mi nije ništa pružio, bio je više stvar druženja i sigurno mi je dao osjećaj pripadnosti. Mislim da je vjerovatno takođe učinio da se osjećam drukčije nego što sam se osjećao, i to je na neki način bio smisao”.

- Marihuana je drukčija, ona mi je zapravo zaista pomogla - rekao je.

Vojvoda je otvoreno govorio o upotrebi psihodelika.

- Bilo je to čišćenje vjetrobranskog stakla, uklanjanje životnih filtera jednako kao i na Instagramu, ti slojevi filtera. Uklonila mi je sve to i dala osjećaj opuštenosti, oslobođenja, ugode, lakoće koju sam uspio da zadržim neko vrijeme - istakao je vojvoda.

- Radio sam to rekreativno i onda počeo da shvatam koliko je to dobro za mene, rekao bih da je to jedan od osnovnih dijelova mog života koji me promijenio i pomogao mi da se nosim s traumama i bolom iz prošlosti - rekao je on.

Govorio je i o smrti svoje majke Dajane, princeze od Velsa, koja je poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu 1997. godine kada je on imao samo 12 godina.

Doktor Gabor Mate mu je rekao: „Čitajući knjigu, dijagnostikovao sam vam ADD… Vidim to kao normalan odgovor na normalan stres”. Rekao je da se to može „izliječiti u bilo kom uzrastu”.

Vojvoda, koji živi u Kaliforniji nakon što se 2020. preselio u SAD, otkrio je da ima dovoljno materijala za dvije knjige, ali se suzdržao jer misli da mu otac i brat ne bi „nikad oprostili”.

Još nije potvrđeno hoće li Hari biti pozvan na očevo krunisanje u maju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana