Prešao preko Nijagarinih vodopada na žici, a ljekari mu govorili da nikad neće hodati VIDEO

Agencije
Prešao preko Nijagarinih vodopada na žici, a ljekari mu govorili da nikad neće hodati VIDEO

Kanadski avanturista Džej Kokrejn, poznat pod nadimkom “Vazdušni princ”, napravio je novi podvig kada je hodajući po žici prešao 340 metara preko Nijagarinih vodopada. Ovo je prva od planiranih 81 šetnji koje je Kokrejn (68) planirao ove godine, a cio poduhvat još je nevjerovatniji ako se zna da su mu ljekari svojevremeno nakon jedne nesreće rekli da više nikad neće prohodati.

Kokrejn je s lakoćom prešao razdaljinu od kule “Skajlon” do hotela “Hilton Folsvju” na Nijagarinim vodopadima, a na kraju 30-minutne šetnje samo se osmjehnuo brojnoj publici.

- Da, bilo je teško, ali kada bi bilo lako, onda bi svako to mogao da uradi - rekao je Džej Kokrejn kroz smijeh.

Veliki broj ljudi okupio se da gleda poduhvat neumornog Kanađanina, koji je ovom šetnjom postavio novi rekord u hodu po žici između dvije zgrade, i to na visini od bezmalo 180 metara!

Jučerašnja Kokrejnova šetnja samo je prva u nizu od 81, koliko će ih napraviti tokom narednih 11 nedjelja na Nijagarinim vodopadima, a cio projekat nazvao je “Skjavok 2012” (Nebeska šetnja 2012).

Za razliku od većine drugih artista, Džej Kokrejn za hod po žici ne koristi pomoćne sajle, kao ni zaštitine mreže.

- Bilo je prosto nevjerovatno. Bilo je apsolutno predivno. Čula se pjesma “Somewhere Over the Rainbow“, a oko njega su letjele ptice- rekao je jedan od posmatrača ovog spektakla.

Ovaj rekord samo je sedmi u nizu onih koje Džej Kokrejn već ima. On je 1981. godine oborio svjetski rekord u životu na žici, kada je proveo 21 dan viseći u vazduhu u San Huanu u Portoriku.

Ono što njegove podvige čini još većim je činjenica da su mu ljekari 1965. godine rekli da više nikad neće moći normalno da hoda, nakon što se urušio toranj tokom njegovog nastupa, a on je pao na beton s visine od 27 metara. 

Kokrejn je nakon te nesreće u bolnici proveo četiri godine, ali on nikad nije odustao od svoje strasti.

Sav prihod od projekta “Skajvok” otići će u dobrotvorne svrhe.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana