Preminuo dvostruki NBA šampion i jedan od najboljih košarkaša ikada

GS
Preminuo dvostruki NBA šampion i jedan od najboljih košarkaša ikada

Nakon duge borbe sa rakom dvostruki NBA šampion i član Kuće slavnih Bil Volton preminuo je u 71. godini.

Bivši član Portlanda, San Dijega odnosno Los Anđeles Klipersa i Bostona je titulu osvajao u prvom i posljednjem klubu 1977. i 1986, a 1978. godine je ponio i MVP titulu.

Istinska legenda čuvenog koledža UCLA i neko zbog kog je broj 32 povučen je tokom karijere u prosjeku davao 13.3 poena uz 10.5 skokova.

Adam Silver je u saopštenju NBA lige potvrdio tužne vijesti.

- Bil Volton je bio zaista jedinstven. Kao član Kuće slavnih, redefinisao je poziciju centra. Njegove jedinstvene vještine učinile su ga dominantnom silom na UCLA i dovele do MVP priznanja u NBA ligi, dva NBA šampionata i mjesta na NBA timovima za 50. i 75. godišnjicu. Bil je prenio svoj entuzijazam i ljubav prema igri na emitovanje, pružajući zabavne i uvidne komentare koji su zabavljali generacije ljubitelja košarke. Ali najviše ću ga pamtiti po njegovoj radosti prema životu. Bio je redovan na događajima lige – uvijek vedar, s osmijehom od uva do uva i spreman da dijeli svoju mudrost i toplinu. Njegovao sam naše blisko prijateljstvo, zavideo mu na beskonačnoj energiji i divio se vremenu koje je posvetio svakom koga je sreo.

- Kao dragocjeni član NBA porodice već 50 godina, Bil će duboko nedostajati svima koji su ga upoznali i voljeli. Moje iskreno saučešće Billovoj supruzi Lori, njegovim sinovima Adamu, Nejtu, Luku i Krisu, i njegovim mnogim prijateljima i kolegama - stoji u saopštenju NBA lige, a prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana