Pravoslavni sveštenik nakon 45 godina služenja u crkvi prešao na islam

Agencije
Pravoslavni sveštenik nakon 45 godina služenja u crkvi prešao na islam

Nakon skoro pet decenija u svešteničkoj odori kao pravoslavni sveštenik u Australiji, sveštenik pravoslavne crkve je prešao u islam. Tom prilikom, ne samo da je zamijenio odoru, već je promijenio i ime.

Krajem 2023. godine nakon što je 45 godina proveo kao sveštenik u pravoslavnoj crkvi u Australiji, Dejvid Gold je primio islam, promijenivši ime u Abdul Rahman.

Vijest postala hit na internetu

Vijest o prelasku hrišćanskog sveštenika Gulda Dejvida na islam objavio religijski savetnik dr Muhamed Salah poznat po sadržaju koji plasira na Huda TV.

U objavi na Fejsbuku, Salah je naveo da je Guld David, pravoslavni sveštenik, promijenio ime u Abdur Rahman.

Gould David je takođe napravio novu Fejsbuk stranicu koja prikazuje njegovo ime na profilu kao „Dave Abdur Rahman Gould“.

Ispod slike džamije, na profilnoj slici je napisao: “Čitav život tražeći mir Božiji i Kuran mi je pokazao da mir i istina počivaju u Alahu“.

Aktivan na društvenim mrežama i kao pravoslavac

Dejvid, koji je živio u Bedford Parku u Južnoj Australiji, u više objava na popularnoj platformi društvenih medija opisao je svoj život sveštenika u pravoslavnoj crkvi.

– Parohijska crkva u kojoj sam blagosloven da služim kao sveštenik i gđe osjećam prisustvo Božije – napisao je u jednoj od objava 22. januara 2022.

U objavi od 24. juna 2022. Gould David, sada Abdur Rahman, napisao je:

– Malo koje grčke molitve toliko dirne srce kao ova. Pomolimo se za našu braću i sestre Grke, sjećajući se svih onih koji su kršteni, vjenčani u našoj crkvi i usnulih u Hristu čiji spomen moramo da čuvamo – napisao je tom prilikom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana