Portparol za poboljšanje imidža predlagao "tapšače" i lažna pisma čitalaca

Tanjug
Portparol za poboljšanje imidža predlagao "tapšače" i lažna pisma čitalaca

BEČ - Hakerski napad na mejl predsjednika austrijske pokrajine Koruška, Petera Kajzera, otkrio je čudne savjete njegovog portparola Andreasa Šefermajera za pospješivanje imidža.

Tako je, prema pisanju dnevnika "Klajne cajtung", Šefermajer predložio angažovanje "tapšača", odnosno navodne fanove koji bi tapšali i tako naveli i pravu publiku na skupovima da tapšu Kajzeru.

Šefermajer, međutim, nije imao takve ideje samo za manifestacije, već je savjetovao i kako uopšte poboljšati imidž Kajzera.

Predložio je da se pisma čitalaca u medijima pune sa "fejk naloga ".

Za objave u društvenim mrežama portparol je, prema otkrivenim mejlovima, predvidio strategiju da funkcioner Socijaldemokratske partije Austrije (SPO), čiji je Kajzer član, i poslanici putem „Tvitera“, „Fejsbuka“ i drugih mreža, što više objavljuju u cilju sprečavanja napada na Kajzera i uopšte stranku.

Šefermajer se požalio da trenutno gotovo da nema objava članova i funkcionera SPO.

Na upit "Klajne cajtunga", Šefermajer je rekao da se radi o mejlu starom šest godina i naglašava da se ne radi o manipulaciji, već da je sve legalno.

Rekao je da su "tapšači " od 1820-tih godina u mnogim sferama tradicija, i da mu je bilo važno da kod političkih govora bude stvorena dodatna atmosfera.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana