››Pomračenje Sunca je Božje upozorenje ljudima‹‹

Independent
››Pomračenje Sunca je Božje upozorenje ljudima‹‹

Mnogi korisnici interneta zabrinuti su da je pomračenje Sunca znak kraja svijeta ili poruka od Boga kojom nas prekorava za naše grijehe.

Iako za takve tvrdnje nema dokaza, podstiču ih preklapanja tri rijetka i značajna događaja na nebu 20. marta.

Naime, sutra se događaju pomračenje Sunca, supermjesec i proljećna ravnodnevica, a ti događaji u prošlosti su slavljeni i obilježavani širom svijeta u različitim kulturama.

WorldNetDaily, američki sajt koji se povezuje sa Desnicom, izvještava kako stručnjaci za tumačenje Biblije vjeruju da je pomračenje Sunca znak upozorenja od Boga za nas na Zemlji.

Jedan od osnivača hrišćanskog sajta Root Source Bob O’Del rekao je za WND da je poruka znak osude.

Pomračenje će biti u potpunosti vidljivo na Sjevernom polu, što znači da "osuda nije usmjerena ni na kog pojedinačno".

"Sjeverni pol ne može se nazvati teritorijom ni jedne države ili naroda", rekao je O’Del. "Ovo je Božja poruka cjelom svijetu".

Međutim, pošto će pomračenje najbolje vidjeti stanovnici sjevera Evrope, najviše treba da se zabrinu upravo ljudi koji je naseljavaju.

"U jevrejskoj tradiciji potpuno pomračenje Sunca je upozorenje i znak osude", rekao je on. "Kada pogledamo odakle će se pomračenje najbolje vidjeti, uviđamo da je riječ o evropskim zemljama poput Engleske i Švedske u kojima raste antiislamski i antijevrejski pokret. Evropljani bi naročito trebalo da se zabrinu".

Povezanost između pomračenja najavljenog za naredni petak i kraja svijeta djelimično potiče od "proročanstva o krvavom Mjesecu".

To proročanstvo iz Knjige proroka Joila ukazuje da je tetrada – četiri uzastopna pomračenja mjeseca sa šest punih mjeseca između – znak kraja svijeta.

Oni koji vjeruju u proročanstvo kažu da će se "sunce pretvoriti u tamu, a mjesec u krv, prije velikog i strašnog dolaska Božjeg".

Džon Hejdži, jedan od glavnih propovjednika ovog proročanstva smatra da je predstojeće pomračenje Sunca upravo znak kraja naših dana.

Za ostatak svijeta, pomračenje Sunca i drugi događaji koje ćemo vidjeti na nebu narednih dana, su pravi spektakl.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana