Pilot „Er Srbije“ spustio avion "iz prve" uprkos borbi sa olujom na londonskom „Hitrou“

GS
Pilot „Er Srbije“ spustio avion "iz prve" uprkos borbi sa olujom na londonskom „Hitrou“

LONDON - Slijeetanje je jedan od najvećih izazova tokom svakog leta, a ako se tome doda jaka oluja, zadatak za pilote postaje još komplikovaniji.

Specijalizovani „Jutjub“ kanal pratio je kako slijeću avioni na londonski aerodrom „Hitrou“ tokom oluje „Junis“ koja je zahvatila britansko ostrvo. Među avionima koji su se borili sa jakim vjetrom bio je i avion „Er Srbije“, a pilot je uspeo da sleti na pistu u prvom pokušaju, prenosi RTS.

U oluji „Junis“ je poginulo najmanje devet osoba u Britaniji, Irskoj, Holandiji i Belgiji, a britanski meteorološki zavod je saopštio da nevrijeme donosi vjetar ekstremne brzine, koji predstavlja opasnost po život.

Olujni vjetar je probleme zadao i velikom broju pilota koji su u petak slijetali na najveći londonski aerodrom „Hitrou“.

Slijetanje aviona emitovano je u osmosatnom direktnom prenosu na specijalizovanom „Jutjub“ kanalu „Big Džet TV“, uz komentare i navijanje da se letjelice uspešno prizemlje.

Među avionima koji su se borili sa jakim vjetrom bio je i avion „Er Srbije“, a pilot je  uspio da sleti u prvom pokušaju, što su pohvalili svi koji su pratili situaciju na „Hitrou“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana