Papa Franjo otkazao put u Firencu zbog bola u koljenu

Srna
Foto: gs

RIM - Papa Franjo je bio primoran danas da otkaže put u Firencu ove sedmice i službu povodom čiste ili pepeljave srijede zbog akutnog bola u koljenu, saopšteno je danas iz Vatikana.

 Osamdesetpetogodišnji papa boluje od išijasa, nervnog stanja koje izaziva bolove u nogama, zbog čega je nedavno pročitao nekoliko govora sjedeći zbog bola u koljenu. Portparol Vatikana Mateo Bruni rekao je da je papin ljekar naredio "duži odmor", bez detaljnijeg objašnjenja. Papa Franjo je u Firenci trebao da služi misu, kao i da razgovara sa biskupima i gradonačelnicima sa područja Sredozemnog mora.

Za misu bi trebalo da stoji nekoliko časova. Na pepeljavu ili čistu srijedu trebalo je da predvodi procesiju između dvije rimske crkve prvog dana hrišćanskog Velikog posta. Papa je sinoć učestvovao u onlajn razgovoru sa studentima iz cijelog svijeta.

Rimokatolički poglavar je jutros nenajavljen otišao u Ambasadu Rusije pri Svetoj stolici u blizini Vatikana kako bi ambasadoru prenio svoju zabrinutost zbog ruske vojne akcije u Ukrajini. Papa je u julu bio hospitalizovan 11 dana zbog operacije na debelom crijevu.

Nakon perioda odmora, u septembru je posjetio Mađarsku i Slovačku. On je od tada generalno dobrog zdravlja, ali se povremeno žali na bolove u nozi i koljenu. /kraj/dd

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana