Ovo je Francuskinja koja je "glumila" Hrista na otvaranju OI

Agencije
Ovo je Francuskinja koja je "glumila" Hrista na otvaranju OI

I dalje se ne stišavaju reakcije na performans sa Olimpijskih igara tokom kojeg je viđena parodija ''Tajne večere'' Leonarda da Vinčija.

Organizatori Olimpijskih igara u Parizu su se izvinili katolicima i ostalim hrišćanima koje je naljutio prizor na svečanosti otvaranja.

Performans u kojem su učestvovale članice grupe Drag Race France, transrodni model i goli pjevač čiji je performans ličio na biblijsku scenu Isusa Hrista i njegovih apostola koji dijele posljednju večeru prije raspeća.

Hrista je "glumila" Barbara Buč, četrdesettrogodišnja Francuskinja, poznata po LGBT aktivizmu i promovisanju gojaznosti. Nosila je krunu u stilu oreola izrađenu od kože, drveta i Svarovskih kristala.

"Pozdrav, moje ime je Barbara Bač. Ljubavni sam aktivista, DJ i producent sa sjedištem u Parizu. Cilj mi je da ujedinim i okupim ljude, podijelim ljubav kroz muziku kako bismo svi zajedno plesali i kako bi naša srca skladno kucala“, napisala je Bač na Instagramu, a prenosi Dejli Mejl.

Barbara Bač aktivno učestvuje u borbi za prava homoseksualnih osoba, ali i za prihvatanje, odnosno promovisanje gojaznosti. Snimila je i kratkometražni film Extra Large (Jako velika). Godine 2020. je pozirala gola na naslovnici francuskog kulturnog časopisa Telerama. Naslovnica je glasila - Zašto ne prihvatamo debele ljude?

Francusko udruženje LGBTI novinara joj je 2021. godine dodijelilo nagradu Out d'or 2021 (LGBTI ličnost godine). Navodno je započela DJ karijeru u Montpeljeu, gdje je svirala u barovima. Zatim se 2008. vratila u Pariz i radila na mjestima kao što su Machine du Moulin Rouge i Rosa Bonheur.

"Ja sam debela, Jevrejka, kvir lezbijka i stvarno sam ponosna na sve svoje identitete. Sve to čini mene kao osobu“, rekla je prošle godine tokom intervjua.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana