Ovacije za Kima Džonga Una na proslavi lunarne Nove godine

Tanjug
Foto: Tanjug

PJONGJANG - Severnokorejski lider Kim Džong Un i njegova supruga prisustvovali su koncertu u Pjongjangu povodom lunarne Nove godine, gdje je Kim dobio gromoglasne ovacije publike, ali i od umjetnika, koji su ga pohvalili zbog najave "nove ere" u vođenju nacije, objavili su državni mediji.

Sjevernokorejski mediji su stavili u prvi plan, kako navodi AP, Kimovo autoritativno vođstvo nakon niza raketnih testova u januaru, što neki eksperti ocjenjuju kao pokušaj pritiska na Vašington usljed zaustavljenih nuklearnih pregovora, koji su stali kada su se zatvorile granice Sjeverne Koreje zbog pandemije korone.

Korejska Centralna novinska agencija je danas objavila da su Kim i njegova supruga, Ri Soi Džu, pozdravljeni uz "gromoglasne ovacije" nakon što su stigli u pozorište na koncert koji je održan u utorak uveče. Umetnici su izvodili pesme i plesali, što je, prema izveštaju agencije KCNA, pokazalo "jedinstvo naroda" i njihovu posvećenost da se izgradi socijalistička zemlja "kojoj će zavideti svijet".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana