„On nije takav“: Oliver Stoun razotkrio laži o Putinu

GS
„On nije takav“: Oliver Stoun razotkrio laži o Putinu

Američki režiser Oliver Stoun optužio je američku propagandu za iskrivljavanje utiska o ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

- On (Vladimir Putin) nije onakvo čudovište kakvim ga prikazuje američka propagandna mašina i to je nesrećna tragedija - rekao je režiser za podkast „Stej fri“ britanskog voditelja Rasela Brenda.

Stoun je napomenuo da je tokom snimanja dokumentarnog filma o Vladimiru Putinu 2017. godine, predsjedniku Rusije postavljao direktna i iskrena pitanja. Međutim, prema Stounovim riječima, nije primijetio kod ruskog lidera nikakvu „ratobornost“, prenosi Sputnjik.

Režiser je posebnu pažnju obratio na činjenicu da je Putin nazivao političare iz SAD „američkim partnerima“ i da je uvijek bio naklonjen konstruktivnoj saradnji.

- Rusija i Kina, koje su sada naši glavni neprijatelji, još do prije nekoliko godina bile su naši potencijalni saveznici i prijatelji, ali smo propustili tu mogućnost - naglasio je Stoun.

Stoun je ranije snimio dokumentarni film o predsjedniku Rusije na osnovu dugog razgovora sa njim.

On je, zajedno sa ukrajinskim rediteljem Igorom Lopatenkom, 2016. godine producirao film o događajima u Ukrajini iz 2014. godine pod nazivom „Ukrajina u plamenu“. Nekoliko godina kasnije, dvojica reditelja su snimila dokumentarac „Otkrivajući Ukrajinu“ u kojem je prikazan intervju sa ruskim predsjednikom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana