Oksford pobijedio Kembridž, skandal zbog psovanja u ženskoj trci

GS
Foto: Agencije

LONDON- Tim Oksforda slavio je protiv Kembridža prvi put od 2017. godine u čuvenoj veslačkoj trci osmeraca na londonskoj Temzi.

"Tamno-plavo" su u 167. izdanju trke ostvarili vrijeme 16 minuta i 47 sekundi. Oksford je pobijedio za dvije i po dužine u trećoj najbržoj trci u istoriji. Oksford sada ima 81 pobjedu, četiri manje od Kembridža.

Ovogodišnja trka se vratila na Temzu prvi put od 2019. zbog pandemije virusa korona. Izdanje za 2020. je otkazano, dok je prošlogodišnje održano bez gledalaca na rijeci Grejt Uz zbog kovid restrikcija u Londonu.

"Dugo godina smo pokušavali, dugo godina neuspjeha. Ponosan sam na ono što smo uradili ovdje", rekao je veslač Oksforda Tobajas Šroder za BBC.

U ženskoj trci Kembridž se revanširao pobjedom za dvije dužine vremenom 18 minuta i 22 sekunde produživši niz nepobjedivosti na pet godina. U ukupnom skoru poslije 76 trka Kembridž vodi 46-30.

"Bilo je ludo, bilo je brzo, bilo je emotivno. Potpuno sam preplavljena emocijama", rekla je predsjednica Kembridža Bronja Sajks.

"Rizikovao sam gurajući ih ispred, na kraju se isplatilo kako je trka odmicala. Svaka čast Oksfordu, sjajno su se trkali i gurali nas do kraja. Ponosan sam šta smo uradili", rekao je kormilar ženskog tima Kembridža Džasper Periš, prenosi B92. 

Koliko ga je oduševila pobeda pokazalo je njegovo slavlje poslije trke kada je u naletu emocija opsovao pred kamerama zbog čega se BBC javno izvinio javnosti.

Međutim, Periš je već bio na udaru jer se tim Oksforda bunio zbog njegovog "agresivnog kormilarenja" tokom trke.

Sudija Džon Geret je priznao da je bilo agresivno, ali je istakao da to nije bilo dovoljno da se tim Kembridža diskvalifikuje.

"Gurao sam nas do krajnjih granica mogućnosti. Pretpostavljam da, u trenutku, pomisliš da moraš da uradiš sve što možeš da bi pobijedio", rekao je Periš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana