Njujork: Pacijente koji su pobijedili virus iz bolnica ispraćaju uz hitove „Bitlsa” i „U2”

Tanjug
Njujork: Pacijente koji su pobijedili virus iz bolnica ispraćaju uz hitove „Bitlsa” i „U2”

MAJAMI - U bolnici Montefjore u Njujorku, ali i nekim drugim, izliječene pacijente ispraćaju kući uz muziku „Bitlsa” i „U2”, numere iz filma „Roki” ...

Pacijent Mark Švarc svakdonevno se pitao zašto povremeno čuje „Bitlse”.

- Nisam mogao da razumijem, povremeno tokom dana iznenda bi se svaki put u drugo vrijeme, bolnicom zaorila pjesma. Svaki dan sam se pitao zbog čega i zašto - rekao je Švarc.

I kada je konačno došlo vrijeme da Švarz krene kući začuo je Bitlse i “Here Comes the Sun”, kako se ori bolnicom, bolničkim hodnicima ....Ovaj puta bilo je to zbog njega - ozdravo je.

Himne poput te, ili “Every Breath you Take”, “Eye of the Tiger”, numere iz “Rokija” postale su bolničke himne širom Njujorka kojima bolničko osoblje proslavlja svaku pobjedu u borbi protiv koronavirusa.

Mnogi su kako piše Njujork Tajms odabrali Bitlse i Evo dolazi sunce zbog asocijacije na sreću i nalaženje radosti u teškim vremenima.
Kada se puštaju ove i druge pjesme, to nije samo u čast pacijenta koji je pobjedio koronavirus vecć to je i himna za afimracjiu napora svakog medicinskog profesionalca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana