Nijagarini vodopadi zasvijetlili u bojama trobojke

Srna
Nijagarini vodopadi zasvijetlili u bojama trobojke

NIJAGARA FOLS - Nijagarini vodopadi zasvijetlili su u bojama srpske trobojke povodom 168 godina od rođenja srpskog naučnika i genija Nikole Tesle.

"Snažno nevrijeme spriječilo je podizanje zastave ispred zgrade Skupštine grada Nijagara Fols pa je ovaj događaj odgođen za sutra, čime će početi ovogodišnji Međunarodni festival `Dani Nikole Tesle`", rekao je Srni direktor ovog festivala Borislav Živković.

Živković je dodao da će sutra od 19.00 časova u stanici "Nijagara parks" biti održana prva internacionalna naučno-duhovna konferencija posvećena velikom srpskom naučniku Nikoli Tesli.

On je istakao da će ovaj poseban događaj otvoriti svojim raskošnim glasom mlada zvijezda srpske opere Marija Jelić tačno ispod Teslinog transformatora.

"Naš program obogatiće i video i audio-šou u hidrocentrali, a na samom kraju posjetićemo tunel ispod vodopada gdje ćemo imati priliku da uživamo u jedinstvenom pogledu i vatrometu koji će krunisati cijeli događaj", rekao je Živković.

U okviru manifestacije posvećene Tesli u subotu, 13. jula, u 17.00 časova biće položeno cvijeće na spomenik srpskom naučniku na trgu koji nosi njegovo ime. Na nekoliko stotina metara dalje od tog mjesta od 18.00 časova pa gotovo do ponoći u Parku kraljice Viktorije biće održan drugi internacionalni festival.

"Ovaj po mnogo čemu jedinstveni i slobodno možemo reći najveći festival u svijetu, posvećen isključivo Nikoli Tesli, uz kulturno-umjetnički program, pružiće mogućnost mladim i talentovanim umjetnicima iz cijele Sjeverne Amerike da pokažu talenat u raznim oblastima. Festival je prilagođen svim uzrastima i besplatan je za sve posjetioce", naglasio je Živković.

Živković je pozvao sve koji su u mogućnosti da svojim prisustvom, na konferenciji, i na festivalu, uveličaju ovaj po mnogo čemu jedinstveni događaj.

"Još jednom da pokažemo cijelom svijetu koliko smo ponosni na našeg Nikolu Teslu, na njegovo porijeklo, odnosno što pripadamo narodu koji je podario čovječanstvu takvog genija", naglasio je Živković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana