Nijagarini vodopadi sutra u bojama trobojke u čast srpskog genija

GS
Nijagarini vodopadi sutra u bojama trobojke u čast srpskog genija

Nijagarini vodopadi sutra će biti osvijetljeni u bojama srpske trobojke povodom 168 godina od rođenja srpskog naučnika i genija Nikole Tesle.

- Sutra, na 168 godina od rođenja Nikole Tesle, podizanjem zastave ispred zgrade Skupštine grada Nijagara Fols u Kanadi počeće ovogodišnji Međunarodni festival `Dani Nikole Tesle`, a Nijagarini vodopadi biće u bojama srpske trobojke - rekao je direktor ovog festivala Borislav Živković.

Živković je najavio da će u petak, 12. jula, od 19.00 časova, u stanici "Nijagara parks" biti održana prva internacionalna naučno-duhovna konferencija posvećena velikom srpskom naučniku Nikoli Tesli.

On je istakao da će ovaj poseban događaj otvoriti svojim raskošnim glasom mlada zvijezda srpske opere Marija Jelić tačno ispod Teslinog transformatora.

- Naš program obogatiće i video i audio šou u hidrocentrali, a na samom kraju posjetićemo tunel ispod vodopada gdje ćemo imati priliku da uživamo u jedinstvenom pogledu i vatrometu koji će krunisati cijeli događaj - rekao je Živković.

U subotu, 13. jula, u 17.00 časova polaganjem cvijeća na spomenik Nikoli Tesli na trgu koji nosi njegovo ime, počeće 15. "Dan Nikole Tesle".

- Na nekoliko stotina metara od Trga Nikole Tesle od 18.00 časova pa gotovo do ponoći u Parku kraljice Viktorije biće održan drugi internacionalni festival. Ovaj po mnogo čemu jedinstveni i slobodno možemo reći najveći festival u svijetu, posvećen isključivo Nikoli Tesli, uz kulturno-umjetnički program, pružiće mogućnost mladim i talentovanim umjetnicima iz cijele Sjeverne Amerike da pokažu svoj talenat u raznim oblastima. Festival je prilagođen svim uzrastima i besplatan je za sve posjetioce - naglasio je Živković.

Živković je pozvao sve koji su u mogućnosti da svojim prisustvom, na konferenciji, i na festivalu, uveličaju ovaj po mnogo čemu jedinstveni događaj.

- Da još jednom pokažemo cijelom svijetu koliko smo ponosni na našeg Nikolu Teslu, na njegovo porijeklo, odnosno što pripadamo narodu koji je podario čovječanstvu takvog genija - naglasio je Živković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana