Netfliks planira uvesti reklame kako bi smanjio pretplatu

GS
Netfliks planira uvesti reklame kako bi smanjio pretplatu

Netfliks je juče saopštio da juče odabrao Majkrosoft za tehnološkog i prodajnog partnera za svoju planiranu ponudu pretplate podržane oglasima, budući da nastoji zaustaviti usporavanje rasta pretplatnika uvođenjem jeftinijeg plana.

Dionice Netfliksa porasle su za dva odsto, na 178,06 dolara nakon ovog saopštenja.

Netfliks je u aprilu rekao da će predstaviti novu verziju svoje usluge po nižoj cijeni u pokušaju da privuče više pretplatnika. Najava je uslijedila nakon što je pionirska pretplatnička usluga objavila svoj prvi gubitak pretplatnika u više od jedne decenije i predviđala još dublje gubitke.

Glavni operativni direktor Greg Piters rekao je na blogu da je Netfliks odabrao Majkrostft zbog njegove sposobnosti za inovacije, kao i zbog jake zaštite privatnosti.

"Imamo mnogo toga da radimo. Ali naš dugoročni cilj je jasan. Veći izbor za potrošače, bolje od linearnog TV brenda iskustvo za oglašivače“, rekao je Piters.

Očekuje da će Majkrosoft pokrenuti Netfliksovu prodaju oglasa.

Softverski gigant je prošle godine donio 10 milijardi dolara prihoda od reklama, prodajući oglase na različitim servisima kao što su pretraživač Bing i društvena mreža LinkedIn koja je fokusirana na poslovanje. Prošlog mjeseca, Majkrosoft je završio akviziciju AT&T Inc platforme za online oglašavanje, Xandr Inc., koja omogućava oglašavanje da kupuju oglasni prostor na hiljadama web stranica i ciljane publike.

Predsjednik Majkrosofta Bred Smit je u upravnom odboru Netfliksa od 2015., prenosi portal Klix.ba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana