Merkelova na odmoru u Sent Moricu

Tanjug
Merkelova na odmoru u Sent Moricu

Njemačka kancelarka Angela Merkel, koja je pred Božić, poslije najdužih koalicionih pregovora do sada ponovo izabrana za njemačkog kancelara, odmara se u ovo praznično vrijeme u Sen Moricu, čuvenom švajcarskom zimovalištu i izletištu, prenosi tabliod "Bild".

Angela Merkel ima prvi kancelarski termin za 15 dana, piše ovaj tabliod, koji objavljuje i fotografiju kancelarke iz tog švajcarskog otmjenog zimovališta sa skijama pod rukom, uz komentar da ona ponovo ima na sebi svoju sivu jaknu, istu koju je nosila i na prošlom zimskom odmoru.

Kao i svake godine, Merkel zimski odmor provodi u St.Moricu, a ove godine uprkos temperaturama oko nula stepeni Celzijusa, ona ne nosi rukavice, komentariše tabliod.

Prva dama Njemačke je izjavila da će ona božićne praznike iskoristiti za malo više svježeg vazduha i susrete s prijateljima i porodicom i da će se u ovim prazničnim danima na njenoj trpezi naći pečena guska.

Na pitanje novnarke ko će pripremiti gusku, Merkel je odgovorila: "Ja, naravno".

Njemački političari će i ove godine različito provesti svoje božićne odmore - između putovanja i kuće, sa porodicom, uz jelku i tradicionalna jela - od dimljene ribe preko krompir-salate sa kobasicama do kisleog kupisa sa suvim mesom i neizbježne guske, patke ili ćurke.

Prva žena u istoriji Njemačke na čelu ministarstva odbrane Ursula fon der Lajen, majka sedmoro djece, rekla je da će kod njih za Božić "vibrirati'' cijela kuća".

"Kada naših sedmoro djece i njihovih 24 rođaka dođu za Božić kod djeda, zajedno jedu, pričaju i igraju se, onda vibrira cijela kuća", rekla je ministar za "Bild am Zontag".

Novoizabrana ministarka rada Manuela Švezih iz istočno-njemačke pokrajine Meklenburg sa sinom će ukrašavati jelku, sa mužem zajedno kuvati, a zatim ići u crkvu.

Ministarka za zaštitu okoline Barbara Hendriks, takođe kao i Švezih iz Socijaldemokratske partije (SPD) najavila je da će Božić provesti u inostranstvu - u Parizu.

Vicekcancelar i "super ministar" za energetiku Zigmar Gabrijel, šef SPD provodi Božićne praznike sa porodicom, uz jelku, dok će se šef diplomatije sijedokosi Frank-Falter Štajnmajer, koji je sakupuo "mnogo poena", kada je svojoj ženi pokloni svoj bubreg, "radovati mirnim danima u planinama i na snijegu".

Novoizabrani ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mazijer, ozbiljni Prus koji živi u Drezdenu, najavio je da će Božić provesti mirno - da se naspava i odmori sa svojom porodicom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana