Kupanje u šampanjcu, na ručak mlaznjakom

Tanja Milaković
Kupanje u šampanjcu, na ručak mlaznjakom

Ruski bogataši, koji su se u velikom broju nastanili u Britaniji i tu uživaju u svemu što može da im padne na pamet, a što njihovo bogatstvo može da im priušti, ne prestaju da šokiraju racionalne Britance svojim luksuznim i rasipničkim načinom života.

Jedna od njih je Kamalija Zahur (36, rođena kao Natalija Šmarenkova), bivša pjevačica, glumica, i mis svijeta 2008. godine. Rođena je u Sibiru, odrasla u Ukrajini, a sada je supruga britanskog milijardera pakistanskog porijekla Mohameda Zahura.

U jednom TV programu ona daje Britankama svoj recept za "revitalizaciju i osvježavanje" čitavog tijela - kupanje u kadi napunjenoj s 35 boca šampanjca, u koji treba dodati i malo vode. Odlično je za kožu i oslobađa od toksina.

Kamalija je nesporna zvijezda nove britanske dokumentarne serije "Upoznajte Ruse", koja detaljno i realno prikazuje život i spektakularne potrošačke navike ruskih superbogataša, za koje se Britanci žale da su im pokupovali sve najbolje nekretnine (o fudbalskim klubovima da se i ne govori).

Zahurove Britanci nazivaju Donaldom i Ivanom Tramp naših dana, samo sa još malo otkačenijim idejama.

Moamed je, na primjer, Kamaliji za Dan zaljubljenih kupio revolver optočen dijamantima, a ona je naručila da se zatvoreni bazen njihove vile u Kijevu ukrasi muralima koji je prikazuju kao boginju odjevenu u grčku togu, a naravno, tu su i privatni mlaznjaci.

- Kada sam pošao da ga kupim, planirao sam da uzmem samo jedan, ali što sam više razmišljao, shvatio sam da bi i Kamalija valjalo da ima svoj - priča o nabavci ovog bogataškog prevoznog sredstva Mohamed Zahur, koji posjeduje kuće u Kijevu, Moskvi, na Majorci, u Dubaiju, u Pakistanu i na Kajmanskim ostrvima.

Jednom prilikom je, recimo, Mohamed u Londonu poželio da pojede odličan kari koji služe u jednom restoranu u Birmingemu - pa je seo na svoj privatni mlaznjak i za tili čas se našao tamo.

Cijenu samog obroka u restoranu, koja je bila oko 500 funti, to je povećalo za još par desetina hiljada funti, ali Zahur smatra da je privilegija bogatih da sebi ispune takav prohtjev, a pošto takve stvari "ne radimo više od nekoliko puta godišnje", smatra da hir nije bio pretjeran.

Kamalijini odlasci u šoping su legendarni. Jednom prilikom je za par sati kupila odjeću vrijednu 64.000 funti - bio joj je rođendan, a za blizance, koje su nedavno dobili, kupuje mnogo jednostavnije - uđe u prodavnicu s firmiranom dječijom garderobom i kaže: "Dajte mi sve".

Na pitanje zar ih tolika rasipnost ponekad i same ne užasava, Kamalija se samo zbunjeno smiješi. Suprug joj, međutim, pritiče u pomoć i odgovara:

- Kako ja gledam na to, moja supruga pomaže opstanku britanske privrede. Britanski narod bi trebalo da joj bude zahvalan - kazao je Mohamed.

Ovaj par je u braku deset godina. Nekada pakistanski student metalurgije u Sovjetskom Savezu, skromnog porijekla, postao je milijarder bacivši se poslije kraha socijalizma u biznis na istoku Ukrajine. Tamo je stekao pet čeličana, dnevnik na engleskom "Kijev post", bivšeg predsjednikovog tjelohranitelja i druge akvizicije. Oženio se mnogo mlađom Natalijom Šmarenkovom, bivšom mis svijeta, danas poznatijom po umjetničkom imenu Kamalija.

Kada je 2008. godine prodao čeličane, imovina mu je procjenjivana na milijardu dolara. Njemačkom "Špiglu" je otkrio da mu fudbal nije privlačan, ali se zanio idejom da umjesto fudbalsko-menadžerskog okupi estradni "drim tim", koji će njegovu suprugu pretvoriti u svjetsku pjevačku zvijezdu. "Poslati Ledi Gagu u penziju", cilj je koji je Zahur odao njemačkom nedjeljniku.

U tu svrhu namjerava da okupi najbolje estradne producente, PR-ove, plesače...

Talenat za pjevanje

Kamalija iskazuje talent za pjevanje još od 11. godine, a kasnije je stekla klasično obrazovanje iz pjevanja i violine. Uprkos tome, odabrala je stil estradnog dens popa, tipičan za bezbrojne muzičke TV kanale i radio-stanice. Ponekad u svoje muzičke brojeve ubacuje elemente operskog pjevanja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana