Kreator spalio kolekciju vjenčanica, porudžbine i svadbe otkazane

Tanjug
Kreator spalio kolekciju vjenčanica, porudžbine i svadbe otkazane

TRST - Modni kreator i vlasnik poznate modne kuce “Diamond Couture”, specijalizovane za vjenčanice i odjeću za svečane prilike, Pietro Demita, spalio je svoju skupocenu kolekciju vjenčanica za sezonu proljeće - ljeto 2020

Rad nekoliko stotina zaposlenih, haljine rađene od skupocjenih materijala, unikatni modeli sa ručnim radovima, sve je nestalo u plamenu i dimu.

Sve narudžbe su poništene, svadbe otkazane.

Do sada je u Italiji, zbog zabrane okupljanja otkazano više od 400 vjenčanja.

Na ovaj ekstremni gest očaja modni stilista se odlučio zbog teških gubitaka koje je njegov posao pretrpio u dva i po meseca vanredne situacije zbog mjera zabrane u vrijeme pandemije Covid-a19.

Narudžbe su otkazane, nema vjenčanja, nema zabava, kolekcija je nestala i sa njom budućnost saradnika, struktura, nasi snovi, poručuje on i dodaje da u ime svih kompanija modnog sektora, specijalizovanih za vjenčanja, pošalje poruku i protest državi koja je odlučila potpuno zanemariti modu, ovaj izuzetno važan produktivni deo zemlje.

- U ime svih zaposlenih iz moje kategorije, ali i u ime svih preduzetnika koji su dio modnog sektora, kojih je puno i koji svi rizikuju da doslovno propadnu nadam se da će ovaj moj gesta doći do onih koji odlučuju o našim životima, jer je nezamislivo ostati bez posla, stajati bespomoćan sa strane bez ikakve konkretne, pomoći”, izjavio je modni kreator Demita.

Proljeće i rano ljeto su za Italijane tradicionalno vrijeme vjenčanja.

Čak i siromašne porodice gledaju da taj čin pretvore u nezaboravni događaj, i nije neobično da se roditelji podižu kredite, pa čak i mladenci ulaze u brak već zaduženi za novac potrošen na svadbu, jer je vazno da vjenčanje bude što veće, ljepše, skuplje ...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana