Kožne pantalone Tereze Mej zavadile političarke

Agencije
Kožne pantalone Tereze Mej zavadile političarke

London - Javne svađe među političkim protivnicima nisu rijetkost, ali povod rasprave i klinča u koji su ušle britanska premijerka Tereza Mej i Niki Morgan iz Konzervativne partije veoma je neobičan, a riječ o kožnim pantalonama prve žene britanske vlade.

Sve je počelo nakon intervjua koji je Mej dala listu "Sandej tajms", a koji su pratile fotografije snimljene u njenom domu. Na jednoj od njih, Tereza Mej sjedi u dnevnoj sobi pored kamina u braon kožnim pantalonama.

- Ja nemam kožne pantalone. Mislim da nikada nisam potrošila toliko novca na bilo šta osim na vjenčanicu - izjavila je Morganova.

Sporne pantalone koštaju 995 funti i upravo ta činjenica pokrenula je ozbiljnu diskusiju. Nakon komentara Morganove, u priču se uključila Nadin Dories, još jedna političarka iz Konzervativne partije.

- Mislim da su takvi komentari seksistički. Nikada nije komentarisala ekstremno skupa odela Dejvida Kamerona - rekla je Dories.

Kada su Mejovu novinari tokom posjete Bahreinu ipak upitali da prokomentariše da li je njen modni izbor možda ipak previše za glasače, ona je dala krajnje nejasan odgovor - da je za "zemlju važno da bude funkcionalna za svakog" i da je putujući Britanijom upoznala "različite ljude u različitim okolnostima" koji su joj to rekli.

Priča o pantalonama dobila je nastavak kada su u SMS klinč ušle Niki Morgan i Fiona Hil, šefica kabineta premijerke Mej. Morganova je trebalo da prisustvuje sastanku o "bregzitu", ali je Hilova, kako pišu mediji, opozvala njenu pozivnicu zbog njenih komentara o kožnim pantalonama. Iz kabineta Tereze Mej brzo je stigao demanti, a naglašeno je da se "premijerka sastaje sa kolegama sve vrijeme". Bivši kancelar Kenet Klark ovu svađu prokomentarisao je riječima da mu je "žao žena u politici".

- Žao mi je žena u politici. Drago mi je da mi muškarci u politici nismo u centru pažnje zbog onoga što nosimo. Niki i Tereza, nadam se da ćemo imati ozbiljnu političku raspravu, a ako želite da se svađate oko toga koja šta nosi, mislim da će vas svi vaši prijatelji posavjetovati da to ostane privatno - rekao je Klark

Specifičan stil

Tereza Mej ima vrlo specifičan stil koji varira od kariranih pantalona do haljina Rolana Moureta uparenim s cipelama s dezenom leoparda. Mnogi se pitaju da li se ona konsultuje kada je moda u pitanju. Kada je su pitali da li je zaposlila nekog da umjesto nje obavlja kupovinu ili stilistu, odgovor bio odlučno "Ne". Umjesto toga, otkrila je da ima posebnu prodavnicu u koju ide i da oni znaju kakve stvari voli da nosi pa je ponekad i nazovu i jave da imaju nešto za nju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana