Korona hara evropskim dvorovima

rts
Foto: printskrin

Posljednjih dana virus se uvukao među pripadnike evropskih kraljevskih porodica. U Velikoj Britaniji vlada zabrinutost za zdravlje kraljice Elizabete, pošto je bila u neposrednom kontaktu sa članovima svoje porodice koji su, kako se poslije ispostavilo, pozitivni na koronu.

Prestolonasljednik princ Čarls ima koronu, i to već drugi put, a nekoliko dana poslije njega na testu je bila pozitivna i njegova supruga Kamila, vojvotkinja od Kornvola. Oboje su u izolaciji i otkazali su sve kraljevske dužnosti.

I kraljičina ćerka princeza Ana bila je pred Božić u izolaciji jer je njen suprug imao virus.

Osim britanske, virus se trenutno uvukao i u špansku, dansku i luksemburšku kraljevsku porodicu.

Iako ga je u posljednje dve godine gotovo nemoguće videti bez maske na licu, španski kralj Felipe odnedavno je pozitivan na virus, iako ima blage simptome. Kraljicu Letisiju virus je zaobišao.

Sličnog zdravstvenog stanja je i 81-godišnja danska kraljica Margrete, koja takođe ima koronu. Danska kraljevska kuća izvijestila je da se kraljica već oporavila i izašla iz izolacije. Kraljičina snaha, princeza Meri, imala je virus sredinom decembra.

Korona nije zaobišla ni Luksemburg, jer je objavljeno da je kovid pozitivan i 40-godišnji prestolonaslednik, veliki vojvoda Gijom. 

Trenutno je najgore prošla japanska princeza Joko, 38-godišnja ćerka pokojnog princa Tomohita. Ona je nekoliko dana poslije pozitivnog testa primljena u bolnicu sa lakšom upalom pluća, ali se uspešno oporavlja.

Prije mjesec dana u bolnici je zbog kovida bio i bivši grčki kralj Konstantin II.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana