Kineskinje žure da se porode pre godine ovce

Newser
Kineskinje žure da se porode pre godine ovce

Bolnice u barem tri provincije u Kini popunile su kapacitete, jer je broj porodilja koje borave u njima dostigao svoj vrhunac.

Porastao je i broj zahtjeva za izvođenje carskog reza, kao i abortusa, a velika potražnja za izvodima iz matične knjige rođenih dovela je do toga da neke bolnice odbijaju da ih izdaju.

Razlog?

Barem djelimično leži u tome što sujevjerni budući roditelji u Kini ne žele da njihovo dijete bude rođeno u godini ovce, koja počinje 19. februara.

Prema kineskom zodijaku, djeca rođena u (aktuelnoj) godini konja su zdrava i predodređena za uspjeh, dok djeca rođena u godini ovce bivaju nesrećna u životu i slabog zdravlja.

Međutim, nije sve tako crno za bebe godine ovce. One se smatraju odanim i darežljivim, a jedna medicinska sestra je čak izjavila za NXT: "Želim da moje dijete bude rođeno u godini ovce. Tako neće morati da se suočava sa tako velikom kompetitivnošću u savremenom društvu, jer neće biti tako mnogo djece njegove generacije".

S druge strane, postoji još razloga za ovaj porast broja porođaja krajem godine: Kina je ove godine učinila politiku jednog djeteta nešto blažom, pa se 800.000 parova navodno prijavilo za drugo dijete do kraja septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana