Kineski Obama i Ki­m mire ljute protivnike

Priredio: Boris Đurić
Kineski Obama i Ki­m mire ljute protivnike

Peking - Barak Obama i Kim Jong Un konačno su se sreli u Pekingu da bi na zajedničkom ručku razgovarali o svjetskim temama i odigrali partiju bilijara.

Gledajući fotografije sa njihovog susreta mnogi bi pomislili da su se dvojica lidera zaista sastali, ali u stvari je riječ o njihovim imitatorima, koji su prilično ubjedljivi. Privukli su veliku pažnju, s obzirom na to da je u stvarnosti sastanak lidera SAD i Sjeverne Koreje skoro nezamisliv, jer su te dvije zemlje ljuti protivnici. Obama se u pravom životu zove Sijao Jiguo (29) i naplaćuje najmanje 1.500 dolara za deset minuta glumljenja američkog predsjednika. Kinez kaže da su njegovi izrazi lica autentični i nikada nije išao na estetsku operaciju.

Sa druge strane, Kim Jong Un je u stvari Jia Jongtang, glumac iz provincije Hebei. On već tri godine glumi vođu Sjeverne Koreje i skoro ga više niko ne zna po pravom imenu.

Obamin imitator je migrant koji je vremenom postao glumac. On nema Obamin stav i ne zna dobro engleski jezik tako da teško može tačno reprodukovati govor predsjednika. Zato se najviše fokusira na izraz lica - moćne brazde lica, sužene oči i misaono, zapovjedničko mrštenje.

- To je izgled koji uvijek mogu koristiti - kaže Sijao, koji nikada nije upoznao predsjednika SAD i uglavnom ga prati na kineskoj televiziji. Kada mu je prijatelj 2008. godine rekao da liči na Obamu, Sijao uopšte nije znao o kome je riječ. Međutim, sedam godina kasnije on veći dio svog vremena provodi imitirajući predsjednika bilo za potrebe reklama, televizije ili otvaranja tržnog centra u Hefeiju.

- Da li će moja karijera u industriji zabave imati takav rast - pita se Sijao. Dvojica imitatora proveli su zajedničko veče na karting stazi gdje je organizovano fotografisanje i partija bilijara.

Večera

Dvojica "lidera" otišli su u riblji restoran u blizini aerodroma Peking. Još obučeni u kostime, kineski Obama i kineski Kim dizali su čaše i nazdravljali Kini, Sjevernoj Koreji i Americi.

- Da li Amerikanci jedu rižu - pitao se Sijao. Kim nije znao da odgovori, ali je predložio novu zdravicu. Nakon napornog dana dvojica "lidera" odšetala su u hotel, gdje su razgovarali o politici i trenutnoj situaciji u svijetu dokasno u noć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana