Kejt Midlton posjetila vrtić u Danskoj pa nagovijestila da želi još djece

Kliks
Foto: instagram

Kejt Midlton trenutno boravi u Danskoj, a prilikom posjete vrtiću u Kopenhagenu priznala je kako u društvu mališana uvijek hvata želja za djecom te nagovijestila da bi ona i princ Viliam mogli imati još.

Vojvotkinja od Kembridža posjetila je u srijedu šumski vrtić kako bi razgovarala o njihovom pristupu učenju, koji se fokusira na društveni i emocionalni razvoj, a ne na akademske vještine.

Tokom prvog dana svoje kraljevske turneje u utorak Kate koja je ima troje djece - Georgea, Džerlote i Luisa, priznala je da je, kada boravi u blizini beba, hvata želja za još djece.

"Viliam se uvijek brine kad se sastajem s jednogodišnjacima jer dođem kući i kažem: 'Hajde da imamo još jedno dijete'", kazala je.

Šumske škole u Danskoj pomažu djeci da razviju samopouzdanje i samopoštovanje kroz praktična iskustva učenja u lokalnoj šumi ili prirodnom okruženju sa drvećem.

Kejt je dugo zagovarala princip ovih škola gdje djeca provode više vremena na otvorenom kako bi unaprijedila svoju dobrobit. I to je uloga koju ozbiljno shvata kod kuće, gdje svoju decu izvodi na kišu ili sunce.

"To čini veliku razliku", rekla je za BBC.

Prethodno je na podkastu rekla da su njeni omiljeni trenuci sa porodicom upravo kada su na selu i borave napolju.

Kejtina dvodnevna posjeta Danskoj će naglasiti rad njene fondaciju i obilježiti jubilej na vlasti kraljice Elizabete.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana