Kameron, Ozborn i Džonson bludnici s Oksforda

Agencije
Kameron, Ozborn i Džonson bludnici s Oksforda

London - Opijanje litrama skupog vina i razbijanje posuđa, lustera i prozora često su definicija zabave za članove tajnog bogataškog društva "Bulingdon" sa Oksforda, među čijim su bili i sadašnji britanski premijer Dejvid Kameron, gradonačelnik Londona Boris Džonson i ministar finansija Džordž Ozborn.

"Bulingdon" je nastao 1780. godine i izvorno je bio sportski klub posvećen kriketu i konjičkim trkama. Vremenom mu je članstvo ograničeno na 30 mladića, a umjesto sporta, održavanje gala večeri s pijankama postalo je glavna okupacija. Članarina u klubu je preskupa i mogu mu pristupiti samo mladići iz najbogatijih porodica. Jedna od njihovih obaveza je nošenje specijalnog odijela koje košta oko 5.000 evra.

Jedan od čuvenijih "nestašluka" kluba "Bulingdon" dogodio se 1986, kada je grupa mladića u prepoznatljivim odijelima bacala sve što je stigla na prozor jednog studenta, a zatim su izlomili prozore i u obližnjem restoranu.

- Tri studenta, od kojih su dvojica bili Dejvid Kameron i Boris Džonson, uspjeli su da pobjegnu. Ostale je policija uhvatila pomoću pasa tragača - ispričao je svojevremeno Ralf Peri-Robinson, nekadašnji glumac a sada antikvar, koji je bio član kluba. Britanski premijer je odbacio te tvrdnje, dok je na svako pitanje o klubu Džonson odgovarao sa: "Omerta, omerta!"

Kameron je bio i član društva "Pirs Gejvston", a nedavno je objavljena priča da je prije ulaska u to društvo morao da ima seksualni odnos sa odsječenom svinjskom glavom. (Agencije)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana