Kada pastor i pravi vjernik iz SAD posjeti Skandinaviju

B92
Kada pastor i pravi vjernik iz SAD posjeti Skandinaviju

Pastor iz Džordžije bio je potpuno šokiran tokom nedavnog puta u Skandinaviju gdje je na svoj užas otkrio da tamo niko ne mrzi gej osobe i ne vjeruje da je Bog stvorio Zemlju za nedjelju dana.

Pastor Marti Meklejn, čije religijsko vjerovanje proističe iz bukvalne interpretacije Biblije, dobio je priliku da sam vidi koliko je Skandinavija sekularna u okviru dokumentarne serije „The Norden ".

Koncept je prost, kreatori serije pronalaze uskogrude Amerikance i ostavljaju ih u zemljama kao što su Norveška, Švedska i Danska kako bi publika mogla da uživa u njihovim napadima panike.

Meklejn je svoje vrijeme želio da provede posmatrajući kako Skandinavci obožavaju Boga. Međutim, ubrzo je otkrio da većina njih to ne čini.

Najveći dio osoba sa kojima je na ulici razgovarao ne vjeruje u Boga, a Meklejn je napravio i pogrešnu pretpostavku da su svi homofobi poput njega. Realnost ga je vrlo brzo demantovala.

U razgovoru sa pripadnicima crkve u Kopenhagenu, Meklejn je pogrešno pomislio da, s obzirom na njihovu vjeru, članovi crkve, poput njega, ne vole gej populaciju.

Nakon što je naglasio činjenicu da opresivna vlada tjera crkve u Danskoj da vjenčavaju gej parove, sveštenik koji je sa njim pričao bio je primoran da mu objasni da ni on, kao ni crkva, nemaju problema sa gej osobama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana