Irska zabranila “crowd-surfing” na koncertima

Tanjug
Foto: Tanjug

DABLIN - Surfovanje po publici na koncertima u Irskoj, proces u kojem se osoba prenosi preko glave sa osobe na osobu, više neće biti dozvoljeno, a posetioci noćnih klubova moraju da formiraju socijalno distancirane redove za kupovinu pića, prema novim smjernicama koje je donijela irska vlada.

Noćni klubovi u toj zemlji otvorili su prošlog vikenda svoja vrata prvi put od marta 2020. godine, dok su se pozorišta i koncertni prostori takođe vratili u rad punim kapacitetom, pošto je vlada ukinula većinu ograničenja koja su bila dio jednog od najstrožih lokdauna u Evropi, prenosi agencija Rojters.

Međutim, sa porastom stope zaraze kovida-19, uprkos tome što se Irska može pohvaliti jednom od najviših stopa vakcinacije na svijetu, ministri su se trudili da uvedu neke mjere kako bi minimizirali svako dalje širenje infekcije i zadržali ekonomiju otvorenom. Među tim merama je i poruka izvođačima da ne bi trebalo da “učestvuju u aktivnostima visokog rizika“ kao što su surfovanje po publici, kretanje kroz gomilu ili bacanje ličnih stvari sa bine.

Takođe ne bi trebalo da podstiču fanove da pjevaju zajedno, navodi se u smjernicama. Noćni izlasci će takođe biti manje spontani, a svako ko ide u noćni klub moraće da kupi kartu onlajn najmanje sat vremena unapred kako bi se pomoglo u praćenju kontakata. Kada uđete u klub, treba da nosite masku za lice sve vreme osim kada ljudi plešu, piju ili jedu, a posetioci klubova takođe moraju biti udaljeni jedan metar jedan od drugog u nadgledanom redu u baru kako bi naručili piće.

Mjere, koje uključuju i zahtjev za sertifikate o vakcinama za ulazak u pabove, restorane, noćne klubove i druga zatvorena mjesta za zabavu uživo, vjerovatno će biti na snazi najmanje do februara, saopštila je vlada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana