Indijac zarobljen u ukrajinskoj ratnoj zoni sa jaguarom i panterom

GS
Foto: agencije

Girikumar Patil, koji je iz kijevskog zoološkog vrta kupio dve velike mačke, kaže da neće da napusti dom bez svojih ljubimaca.

Već šest godina živi u Severodonjecku, malom gradu u regionu Donbas u istočnoj Ukrajini.

Nakon što je rat počeo, ovaj Indijac je počeo da izlazi iz svog podruma samo kako bi otišao da nabavi hranu za svoje ljubimce – mužjak jaguara je star 20 meseci, a ženka pantera tek pola godine.

„Moje velike mačke provode noći u podrumu sa mnom. Bilo je mnogo bombardovanja oko nas. Mačke su uplašene. Jedu manje, a ne mogu da ih napustim. Ovo je drugi rat koji doživljavam, mada je ovaj strašniji“, kaže Patil.

Ranije je živeo u Lugansku, gde se ratovalo 2014. godine sve do potpisivanja primirja. U borbama mu je uništen dom i njegov indijski restoran koji je otvorio.

„Sada sam ponovo u ratnoj zoni. Ovoga puta sam veoma zabrinut. Roditelji me zovu da me pitaju kada ću se vratiti kući, ali ne mogu da ostavim životinje“, istakao je Patil.

Poreklom iz južne indijske države Andra Pradeš, Patil je potrošio 35.000 dolara da kupi pantera i jaguara od kijevskog zoološkog vrta, koji je dozvolio privatnu kupovinu životinja pod uslovom da vlasnik ima dovoljno prostora za njih.

U Ukrajinu je prvi put došao 2007. godine da studira medicinu. Od 2014. godine bavi se ortopedijom, a trenutno radi u državnoj bolnici u Severnodonjecku, ali ima i privatnu praksu, prenosi RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana