Holivud se seli na Jupiter ako Tramp pobijedi

Agencije
Holivud se seli na Jupiter ako Tramp pobijedi

Vašington - Šer, Džon Stjuart, Barbra Strajsend, Semjuel L. Džekson, Vupi Goldberg, Čelsi Hendler i još nekoliko holivudskih zvijezda kunu se da će se odseliti iz Amerike ako Donald Tramp postane novi predsjednik njihove zemlje.

Kao moguća mjesta selidbe oni na "Tviteru" navode Kanadu, Južnu Ameriku, Evropu, pa čak i Jupiter.

- Zabrinuta sam. Ne mogu vjerovati šta se dešava. Ili odlazim za Australiju, ako me prime, ili idem za Kanadu - rekla je poznata pjevačica Barbra Strajsend, koja živi u Holivudu. Svoje negodovanje prema Trampu izrazila je i pjevačica Sindi Loper.

- Stvari koje on priča su šokantne i prilično odbijajuće. On nudi zapaljive stvari koje nikada nisam čula u životu, osim možda kod Hitlera - kazala je Loperova.

Međutim, vodeći američki mediji poručuju zvijezdama Holivuda, koji je jedno od najvećih uporišta demokrata, da su isto govorili i kada je u Bijelu kuću ulazio republikanac Džordž Buš Mlađi, pa nisu ispunili svoje prijetnje.

Tramp je najavio da će, ako postane predsjednik SAD, odmah suspendovati doseljavanje sirijskih izbjeglica, pokrenuti ukidanje i zamjenu plana o zdravstvenoj zaštiti, koji je potpisao Barak Obama i početi gradnju zida prema Meksiku.

Tramp je u Klivlendu, na skupu svojih pristalica, kritikovao svog protivkandidata Hilari Kinton zbog njene bliskoistočne politike, ponovo je optuživši da je na taj način pomogla razvoj terorizma.

Istovremeno, Tramp se zalaže za ukidanje ograničenja troškova za odbranu i za veliku obnovu vojnih snaga.

Članovi Trampove kampanje kažu da će on pozvati na veliko povećanje troškova za nove brodove, avione, podmornice, obuku vojnika, te jačanje raketnog odbrambenog sistema.

Ohrabren rezultatima anketa koji pokazuju njegov napredak u odnosu na Klintonovu, Tramp je citirao dio iz Biblije koji glasi: "Zamislite šta bi naša zemlja mogla postići počnemo li raditi zajedno kao jedan narod, pod jednim Bogom i pod jednom zastavom".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana