Greta Tunberg o navodima da ima milione u tajnosti: “Lijepo je imati novac...”

G.S.
Greta Tunberg o navodima da ima milione u tajnosti: “Lijepo je imati novac...”

Aktivistkinja za zaštitu prirodne sredine Greta Tunberg tvrdi da ne zarađuje novac od aktivizma te da prihod ostvaruje od studentske stipendije.

Uskoro će biti objavljen njen priručnik o klimatskim promjenama nazvan “Klimatska knjiga (The Climate Book)”. Ukazala je da će donirati novac od prodaje ovog djela, pa se nada da će time dodatno da podstakne na debatu o klimatskim promjenama.

“Lijepo je imati novac, ali ako ga doniram za, primjera radi, konzervaciju prirodnih staništa, onda mogu da podstaknem na debatu o tim pitanjima”, izjavila je u intervjuu za magazin Tajms.

Upitana da li će uopšte zaraditi novac od prodaje spomenute knjige, odgovorila je da će to biti slučaj ako je prevede sa engleskog na švedski. Knjiga je napisana na engleskom jeziku. Uprkos tome što je poznata u cijelom svijetu, Tunberg ne misli da je uticajna, niti da koristi benefite koje popularnost donosi.

“Kada je riječ o umjetnicima ili infulenserima, oni moguda zarade novac, a pri tom da ljudi ne budu ljuti na njih. Ja to ne mogu da radim”, istakla je.

Takođe tvrdi da ne koristi taksi, da uvijek rezerviše kartu za voz i smještaj i da uvijek nosi svoju hranu. Komentarišući navod da u tajnosti ima bogatstvo od milion dolara, poručila je da je to zato što je dobila nagrade vrijedne milion evra.

“Osvojila sam i mnogo vrjednije nagrade, ali sam novac donirala. Naravno, to njih ne zanima”, dodaje.

“Klimatska knjiga” Grete Tunbeg biće objavljena 27. oktobra, prenosi klix.ba

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana