Grčko ostrvo izabrano za najfotogeničnije mjesto na svijetu

GS
Foto: Arhiva

Prema mišljenju čitalaca španskog izdanja časopisa o putovanjima "Conde Nast Traveler ", pejzaži grčkog ostrva Sifnos našli su se "rame uz rame" sa svjetskim destinacijama poput Maroka, Valensije, Portugala i Kanarskih ostrva.

Jedno od ostrva u Grčkoj ponovo je na vrhu liste putnika, ovoga puta među deset najfotogeničnijih destinacija na svetu, kako su ga nazvali čitaoci španskog izdanja " Conde Nast Traveler ", najvećeg svjetskog časopisa za putovanja.

Sifnos je jedno od Kikladskih ostrva i okruženo je čistim vodama Egejskog mora, a omiljeno je čitaocima zahvaljujući Crkvi sedam mučenika, kultnom zamku i idiličnim plažama koje su dobile najviše glasova.

Ostrvo Apolona je prekriveno malim crkvama popust manastira Panagia Hrisopigi, a njegove glavne atrakcije su staze Sifnos, plavozelene vode plaže Vrulidija, pješčane plaže Platis Gialos i Vati.

Kao što je istakao " Conde Nast Traveler ", Sifnos nudi najbolju ravnotežu između blizine prirode i lokacija van utabanih staza, kao i popularna mesta za noćni život, luksuznih i visoko ocjenjenih restorana.

Drugi na listi najfotogeničnijih destinacija je Maroko, a potom slede Valensija, Portugal i njena jezera, Francuska, Kanarska ostrva, Meksiko, London i zeleni regioni Italije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana