Grade zidove da bi sakrili siromašne tokom Mundijala

B92
Foto: Profimedia

Organizatori Svjetskog prvenstva u fudbalu odlučili su se na nesvakidašnji potez kako bi u Kataru sakrili krajeve gdje ljudi žive u velikom siromaštvu.

Daleko od toga da su organizatori prvi put na udaru, a u prošlosti se to dešavalo zbog nehumanih uslova za radnike, homofobije, konzumacije alkohola i brojnih drugih pitanja.

Katarski šeik Tamim bin Hamad Al-Tani rekao je da se Katar suočava sa kampanjom kritika bez presedana zbog održavanja Svetskog fudbalskog prvenstva u toj zalivskoj zemlji.

"Otkako smo imali čast da budemo domaćini Svetskog prvenstva, Katar je bio na meti kampanje bez presedana koju nije pretrpela nijedna zemlja domaćin", rekao ješeik Tamim bin Hamad Al-Tani.

Međunarodna fudbalska federacija dodijelila je 2010. godine Kataru organizaciju Svjetskog prvenstva. Katar je potrošio desetine milijardi dolara za pripremu turnira, koji će se održati od 20. novembra do 18. decembra.

Država bogata gasom je na meti brojnih kritika, od uslova života i rada migrantskih radnika, do prava homoseksualaca i žena ili upotrebe klima uređaja na stadionima koji koštaju 6,75 milijardi dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana