Goli duel na Tajms skveru

Tanjug
Goli duel na Tajms skveru

Njujork nazivaju "golim gradom", ali, po svemu sudeći, na Tajms skveru ima mjesta samo za jednog golog čovjeka.

Već 13 godina Robert Bark, goli kauboj, bez obzira na vremenske uslove, nosi samo "Stetsonov" šešir, bijele kaubojske čizme i male, uske bijele gaće. On je, uz velike ekrane i svjetlucavu novogodišnju kuglu, za turiste jedno od obilježja Tajms skvera.

Ali Bark nije više usamljeni rendžer. U grad je stigao goli Indijanac. Sa perjanicom na glavi, čizmama od antilopa sa resama i gaćama podjednako uskim kao kod njegovog "rivala", goli Indijanac opisuje sebe kao novog "golog kralja" Tajms skvera.

- Mnogo sam vitalniji i energičniji - izjavio je Indijanac.

On se, ne želeći da kaže svoje pravo ime, predstavio kao Adam Dejvid.

- Kauboj djeluje umorno. On je trenutno u osjetljivoj poziciji, čovjek koji pati - dodao je Indijanac.

Dva skoro gola čovjeka razdvojena su svega nekoliko jardi i obojica se trude da privuku pažnju turista.

Bark tvrdi da nije zabrinut i da je polaskan "tom imitacijom". Ipak, nastoji da natjera svog rivala da skloni sa svojih gaća logo "Goli Indijanac", tvrdeći da to ugrožava njegovo obilježje "Goli kauboj", ispisano rukom na donjem vešu.

Svirajući na gitari u zagušenoj saobraćajnoj i turističkoj zoni, goli kauboj svakih nekoliko minuta prilazi ženama. Pozira pored njih za fotografisanje i poziva turiste da dodirnu njegove razvijene grudi.

Jedna Britanka se namrštila kada joj je predložio da stavi ruku na njegovu zadnjicu, ali je ubrzo njena grimasa prerasla u osmijeh.

Četrdesetjednogodišnji veteran uličnog performansa vjeruje ipak da goli Indijanac, koji se pojavio prošlog mjeseca, neće dugo opstati.

- Imam na hiljade sitnih trikova, koje on ne zna - rekao je kauboj koji je tokom godina osmislio svoju liniju majica, čizama i gaća koje su dostupne na njegovom sajtu njnjnj.nakedconjbodž.com.

I dok traje njihov duel na Tajms skveru, turisti su oduševljeni ovom atrakcijom.

- Ovo ne možete dobiti u Francuskoj, nisam sigurna ni da je dozvoljeno - izjavila je sva rumena jedna Francuskinja koja se sa ćerkom slikala uz golog Indijanca.

Ali Tajms skver nije uvijek fino i gostoljubivo mjesto. Indijanac je ispričao da se suočava sa uvredama, prijetnjama i trabunjanjem pijanaca.

- Ovo je kao da radite u ludnici - kaže on, dok se iz obližnjeg automobila čuje: "On je folirant".

Zarada

Kauboj kaže da dnevno zaradi i do 1.000 dolara, dok Indijanac za sada zarađuje između 200 i 500 dolara, uvjeren da će malo više marketinga udvostručiti tu cifru.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana