Festival posvećen Nikoli Tesli 9. jula u Nijagara Folsu

Tanjug
Festival posvećen Nikoli Tesli 9. jula u Nijagara Folsu

NIJAGARA FOLS - Međunarodni festival povodom Dana Nikole Tesle biće održan 9. jula u Nijagra Folsu u Kanadi, gdje je to zvanični praznik grada, najavili su danas organizatori iz Srpske škole "Nikola Tesla", koja se nalazi u tom gradu.

-Festival će se održati u Viktorija parku pored Teslinog spomenika i Trga Nikole Tesle, velikog vodopada i hidrocentrale iz 1901. godne čiji generatori su rađeni po Teslinim patentima - izjavio je direktor škole i festivala Borislav Živković.

Lijepe vijesti donose vam Addiko banka Banja Luka i Glas Srpske

Kako je najavljeno, na centralnoj bini izmjenjivaće se plesne, folklorne i muzičke grupe, biće prikazan i film o Tesli, posjetiocima će na više punktova u Viktorija parku inženjeri elektrotehnike demonstrirati uživo neke od 300 patentiranih Teslinih izuma, dok se uveče očekuje da će čuveni Nijagarini vodopadi biti osvijetljeni u bojama srpske zastave.

-Na ovaj način naše sugrađane, ali i brojne turiste koji ovde dolaze, želimo da upoznamo sa životom i delima našeg naučnika i da celom svetu pošaljemo poruku o njegovoj neprevaziđenoj genijalnosti - naveo je Živković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana