Fejsbuk ovo ne toleriše: Pazite šta postavljate

PC Press
Fejsbuk ovo ne toleriše: Pazite šta postavljate

Nakon što se na platformi Fejsbuk emitovao live video u kojem su Mark Zukerberg i doktor Entony Fauči razgovarali o koronavirusu, post je preplavljen brojnim komentarima. Među onima koji su imali šta da kažu našli su se i brojni teoretičari zavjera, te oni koji su protiv vakcina.

Kompanija je nakon toga reagovala, pa je moglo da se čuje da će sve dezinformacije o novima vakcinama biti uklanjane sa ove društvene mreže. Teorije zavjere nisu ništa novo, a mnogo je onih koji i pored brojnih legitimnih izvora za informisanje i dalje biraju da vjeruju u paranoične vizije svijeta.

Budući da se već neko vrijeme priča o vakcinama protiv kovida 19, mnogo je i onih koji se bave ovom temom. Fejsbuk i Instagram će uklanjati sve one tvrdnje koje eksperti budu prepoznali kao lažne, a najprije zbog toga što se stručnjaci najbolje razumeju u teme koje su u vezi sa poslom koji obavljaju, navodi PCPress.

Među primjerima lažnih vesti koje će biti uklanjane je i ona u kojoj se tvrdi da nove vakcine sadrže mikročipove.

Prije ovih odluka nije bilo jasnih pravila o postovima koji su u vezi sa novim vakcinama, ali bi sada trebalo da se stane na put svima koji budu dijelili neprovjerene informacije koje služe jedino za stvaranje panike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana