Luksuzna jahta „Evrima" konačno zaplovila, rute za one sa dubokim džepom

GS
Luksuzna jahta „Evrima" konačno zaplovila
Foto: Yachtharbour | Luksuzna jahta „Evrima" konačno zaplovila

Dugo očekivano krstarenje „Ric-Karlton" superjahtom konačno je počelo, tri i po godine nakon što je prvobitno planirano da se krene na prvu plovidbu.

„Evrima" - prva od tri posebne jahte iz kolekcije „Ric-Karlton Jaht kolekšn" poznatog hotelskog lanca, počela je 15. oktobra sedmonoćno krstarenje od Barselone u Španiji do Nice u Francuskoj. 

Brod dužine 190 metara, koji može da primi 298 putnika, sastoji se od 149 apartmana sa privatnom terasom, kao i prozorima od poda do plafona, a ima i bazen, vinski podrum, spa centar, noćni klub i sopstvenu marinu. 

Početna cena jednonedeljnog boravka je 6.400 dolara po osobi za putovanja Mediteranom, dok putovanja do Kariba počinju sa cijenom od 5.100 dolara po osobi, sa mogućnostima smještaja u rasponu od standardnih kabina, do dvospratnih apartmana u „potkrovlju" i prostranih apartmana sa privatnom hidromasažnom kadom. 

 

Oni koji se nađu na ovim luksuznim krstarenjima mogu očekivati „uslugu po zlatnom standardu" - jahta ima brojno osoblje, obilje prostora i sadržaja među kojima su mogućnosti za bavljenje raznim sportovima, vrhunski restorani, zabavne i tematske večeri.

Tu je i posebna dječja ustanova sa bogatim programom za one uzrasta od četiri do 12 godina.

„Evrima", što na grčkom znači „otkriće", ploviće do niza destinacija širom Mediterana, Kariba, kao i Centralne Amerike i Južne Amerike, a većina krstarenja traje od sedam do 10 noći.

U pripremi su još dve luksuzne jahte istog brenda - „Ilma" i „Luminara" koje su trenutno u izgradnji u brodogradilištu u Sen Nazeru u Francuskoj.

„Ric-Karlton" je prvi put najavio planove o poduhvatima u svijetu luksuznih jahti još 2017. godine.

 

„Ric-Karlton kolekcija jahti predstavlja svojevrsnu revoluciju u industriji luksuznih jahti, stvarajući jedinstvenu kategoriju dizajniranu za one koji traže bjekstvo bez premca, dobro planirane kvalitetne maršrute, i nivo personalizacije koji ranije nije viđen", rekao je Daglas Protero, ispred „Ric Karlton Jaht Kolekšn".

Sve tri superjahte biće dostupne za privatne ture, a iako cijena takvih aranžmana nije otkrivena, sa sigurnošću se može pretpostaviti da će onima koji se odluče da iznajme plovila biti potrebni prilično duboki džepovi.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana