Evo kako žive „bogata djeca Teherana“

Businessider
Evo kako žive „bogata djeca Teherana“

Prateći korake „bogate djece Instagrama“, na Bliskom Istoku pojavila se konkurencija imućnoj djeci zapadnog svijeta, i to iz zemlje iz koje to svakako ne bismo očekivali.

Bogata deca Teherana“ postavila su svoju prvu sliku na Instagramu prije 3 nedjelje, ali je ovaj nalog za jako kratko vrijeme sakupio preko 40.000 fanova.

Ova bezrazložna egzibicija bogatstva i seksualnosti za mnoge je predstavljala iznenađenje, kako za one unutar same Islamske Republike Irana, tako i za mnoge koji žive van njenih granica. Ova zemlja je pod strogim internacionalnim sankcijama i islamskim zakonima koji zabranjuju konzumaciju alkohola i upadljivo oblačenje.

Međutim, za djecu iranske elite, pravila i zakoni izgleda ne važe. Oni se na slikama hvale svojim mobilnim telefonima, skupocjenim satovima i evropskim automobilima tako da se čini da su imućni i bogati vrlo malo propatili uslijed sankcija koje su uvedene ovoj zemlji.

I dok je uobičajeno da mladi u Teheranu organizuju kućne zabave, piju alkohol i nose nešto manje skromnu odjeću iza zatvorenih vrata – sve ovo se vrlo retko slavi na internetu.

Početkom godine, nekoliko mladih Iranaca imalo je sreću da izbjegne kaznu zatvora koju je mogao da donese konzervativni sud u ovoj zemlji zbog toga što su uhapšeni nakon postavljanja videa na JuTjubu u kom igraju na pjesmu „Happy “.

Više od dvije trećine ljudi u Iranu mlađe je od 35 godina, i čini se da mlađe generacije odbacuju revolucionarne islamske vrednosti svojih roditelja koji ih i dalje podržavaju.

Zapravo, najveća prepreka revolucionarnim zagovornicima mogu biti njihova rođena djeca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana