Engleski pabovi će moći da služe alkohol tokom ženskog finala u fudbalu

Tanjug
Foto: Twitter

LONDON - Zvaničnici britanske vlade pozvali su lokalne vlasti da ubrzaju izdavanje privremenih dozvola za ranije služenje alkohola u pabovima kako bi engleskim navijačima bilo omogućeno da u nedelju u potpunosti uživaju u finalnoj utakmici ženskog Svjetskog prvenstva u fudbalu, u kojoj se engleske reprezentativke bore za titulu.

   
Lokalne vlasti su pozvane da ubrzaju izdavanje privremenih dozvola kako bi pabovi ranije služili alkohol, a policiji je rečeno da pokažu "maksimalnu fleksibilnost" kako bi navijačima omogućili da u potpunosti uživaju u utakmici, prenosi Sandej tajms.
    
"Želimo da ohrabrimo policiju i lokalne vlasti da rade zajedno na maksimalnoj fleksibilnosti kako bismo osigurali da zemlja može da uživa u utakmici", naveo je za Sandej tajms izvor iz britanske vlade.
    
Ženska reprezentacija Engleske igra u nedelju od 11 sati po britanskom vremenu (12 po srednjeevropskom) svoje prvo finale Svjetskog prvenstva.
    
U Velikoj Britaniji je zabranjeno točenje alkohola u većini pabovima prije 10.00, pa su šefovi ugostiteljskih objekata ranije zatražili od premijera Rišija Sunaka da olabavi pravila kako bi navijači mogli uz pivo da gledaju meč koji se igra na Olimpijskom stadionu u Sidneju.
    
Privremene dozvole mogu pabovima omogućiti da alkohol služe i van dozvoljenog vremena.
    
Pabovi se mogu prijaviti za takvu dozvolu, ali se ona obično čeka najmanje pet radnih dana.
    
Ministarstvo unutrašnjih poslova može privremeno ublažiti pravila o služenju alkohola za prilike od "izuzetnog međunarodnog, nacionalnog ili lokalnog značaja", ali za to bi bilo potrebno doneti podzakonsku uredbu koja se može doneti samo kada parlament zaseda.
    
Britanski parlament je na pauzi do 4. septembra što znači da odredba ne može biti usvojena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana