Džordž Obama, polubrat predsjednika SAD živi u straćari u Najrobiju VIDEO

Daily Mail
Džordž Obama, polubrat predsjednika SAD živi u straćari u Najrobiju VIDEO

U trenutku kada u SAD predsjednička kampanja ulazi u završnu fazu, mediji ponovo donose priču o polubratu američkog predsjednika Baraka Obame navodeći da on živi u bijedi u Najrobiju. Dok američki predsjednik Barak Obama živi u Beloj kući, putuje predsjedničkim avionom i druži se sa slavnim ličnostima, njegov polubrat Džordž Obama (30), dugogodišnji zavisnik od alkohola i droge živi u kartonskom naselju u kenijskom glavnom gradu a komišije ga u šali zovu "gospodine predsjedniče," objavio je londonski "Dejli mejl."

Njih dvojica imaju istog oca ali Barak Obama je rođen na Havajima u drugom braku njegovog oca sa bijelom Amerikankom a poslije njihovog razvoda, rastao je sa majkom i dedom i babom po majci i potom očhom u Indoneziji.

Džordž je rođen u četvrtom braku njegovog oca i odrastao je u Keniji kao pripadnik srednje klase sa majkom koja se preudala za francuskog humanitarnog radnika, bijelca.

Detalji njegovog života su otkriveni kada je pristao da se pojavi u dokumentarnom filmu jednog od najžešćih kritičara Baraka Obame, u kome Džordž, istina, ne kritikuje predsjednika ali govori o sebi.
 

Film se zove "2016" a režirao ga je tim u čijoj je produkciji je snimljena "Šindlerova lista," i treba da prikaže navodni "užas ukoliko Obama još četiri godine ostane na vlasti.."
 

Projekat je zamisao američkog autora Dinesa D'Suze, autora knjige "Korjeni Obaminog bijesa" koja "narcisističkog" predsjednika prikazuje u ne baš laskavom svjetlu.

Džordž Obama: Želim da budem lider sirotinje

I Džordž je, podsjeća "Dejli mejl," napisao knjigu pod naslovom "Domovina" u kojoj navodi da je okrenuo leđa okruženju slednje klase u Keniji i riješio da živi u kartonskom predgrađu, "kako bi pomagao onima u getu a naročito djeci."
 

- Moj brat je postao lider najmoćnije zemlje na svijetu. Ovde u Keniji ja želim da budem lider najsiromašnijih, onih koji žive u udžericama - napisao je polubrat Barka Obame.

"Dejli mejl" međutim piše da njegovi razlozi za život u kartonskom naselju nisu baš altruistički. Njegov glavni razlog je što su piće, kokain i marihuana ovdje dostupniji i jeftiniji, a destruktivno ponašanje ne privlači pažnju, dodaje dnevnik.

Barak i Džordž su se sreli dva puta 

Paradoksalno, Džordž tvrdi da mu je ime Obama "teret i prokletstvo" ali ga koristi da pribavi novac koji troši na piće i drogu, navodi list.

Barak Obama i njegov brat su se prvi put sreli kada je Barak već kao mladić doputovao u Najrobi par godina a poslije smrti oca, a drugi put kada je kao senator bio na turneji u Istočnoj Africi i svratio da vidi porodicu.
 

Džordž kaže da mu je Barak inspiracija a predsjednik za njega u svojoj autobigorafiji "Snovi moga oca" navodi da je bio "lijep dječak" ali da mu je, kada su se sreli kao odrasli u Keniji, bio "potpuno stran."

Džordž tvrdi da ne očekuje pomoć od brata.

- On ima svoje odgovornosti, ne treba da se brine o meni. Ja sam odrastao čovjek. Svi misle da mi šalje novac. Ali ja nisam prosjak - rekao je on.

Na pitanje novinara Dejli mejla da li bi uzeo novac da mu Obama ponudi, ipak uz osmijeh odgovora: "Da, ko ne bi?"
 

Inače, Džordž je za svoju knjigu dobio avans od 61.000 funti a taj novac je potrošio na piće, droge i dvomjesečni boravak u ljetovalištu Mombasa sa prijateljima, tvrdi "Dejli mejl."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana