Dvoje turista kažnjeno sa po 1.500 dolara zbog slikanja sa dingoima

Tanjug
Foto: Ilustracija

KANBERA - Dvoje turista u Australiji koji su snimali selfije sa divljim psima kažnjeni su sa više od po 1.500 dolara jer su, kako se navodi, doneli "izuzetno opasnu odluku" da stupe u interakciju sa tim životinjama nakon nedavnog niza njihovih žestokih napada, saopštile su danas australijske vlasti.

Direktor Odjeljenja za životnu sredinu i nauku Kvinslenda Majk Deveri rekao je da su dvije žene imale sreće što nisu bile napadnute kada su se odvojeno slikale sa dingoima na popularnom turističkom ostrvu K'gari, ranije poznatom kao ostrvo Frejzer.

Deveri je istakao da je prioritet zaštita ljudi na K’gariju i očuvanje populacije dinga, a da oni koji krše pravila mogu očekivati novčanu kaznu ili pojavljivanje pred sudom.

Fotografija prikazuje neimenovanu ženu (29) iz Novog Južnog Velsa kako leži pored štenaca dinga koji spavaju.

"Imala je sreće što majka štenaca nije bila u blizini", rekao je Deveri.

Prema njegovim riječima, druga turistkinja, 25-godišnja žena iz Kvinslenda, pojavila se na video snimku objavljenom na društvenim mrežama na kojem se vidi kako dingo reži na nju i jasno pokazuje "ponašanje testiranja dominacije".

Deveri je istakao da je 23-godišnja žena hospitalizovana sa ozbiljnim povredama ruku i nogu nakon što ju je ujeo dingo na plaži u ponedjeljak.

Turisti Šejn i Sara Mofat priskočili su da je spasu, prenosi Najn njuz.

Šejn Mofat je rekao da je dingo odgrizao ženi veliki dio ruke, kao i da je imala više ujednih rana na nogama.

Dingo vođa čopora kasnije je eutanaziran, a bio je umiješan i u nedavne incidente koji su doveli do hospitalizacije šestogodišnje djevojčice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana